Днес Уди Алън празнува 82-ия си рожден ден. Знаменитият кинорежисьор,

...
Днес Уди Алън празнува 82-ия си рожден ден. Знаменитият кинорежисьор,
Коментари Харесай

Как Уди Алън празнува рождения си ден

Днес Уди Алън чества 82-ия си рожден ден. Знаменитият кинорежисьор, естествено, се поздравява с премиерата на последния си филм " Въртележка " , която ще се случи точно през днешния ден, само че в Съединени американски щати.

 Кейт Уинслет се качи на въртележката на Уди Алън
Кейт Уинслет се качи на въртележката на Уди Алън

Актрисата и режисьорът работят за първи път дружно

В България лентата ще има премиера в границите на фестивала " Киномания ". Прожекцията ще бъде 17 декември в зала 1 на НДК.

 Снимка 326652

" Въртележка " (Wonder Wheel) споделя историята на четирима герои, чиито ориси се преплитат измежду блъсканицата в увеселителния парк на Кони Айлънд (Ню Йорк) през 50-те години на предишния век. В функциите са Кейт Уинслет, Джъстин Тимбърлейк, Джуно Темпъл, Джим Белуши и др . Филмът е сниман от Виторио Стораро. Историята е трагична, а във кино лентата има доста пристрастеност, принуждение и измяна, разположена измежду колорита на Кони Айлънд от 50-те години. (виж филмовия откъс по-долу)

 10 кино лентата на Уди Алън
10 кино лентата на Уди Алън

Режисьорът скоро чества 82 години

Уди Алън е един от най-продуктивните режисьори - на сметката му има близо 50 авторски кино лентата . Освен че е сценарист, той и играе в немалка част от тях.

 Защо никой не задава неуместни въпроси на Уди Алън?
Защо никой не задава неуместни въпроси на Уди Алън?

Големият режисьор беше упрекнат в полово посягане от доведената си щерка

Името му, с изключение на с филми, се свързва със секс кавги. След шумната разлъка с Миа Фароу при започване на 90-те, през 1997 година той се дами за осиновената щерка на Фароу - корейката Сун-И Первин, с която е и до през днешния ден. В годините на разкол с актрисата валят обвиняванията, че Алън е имал връзка с малолетното по това време момиче.

 Снимка 326655

Тежък кръст пристигна и от дъщерята на Миа - Дилън, която упрекна режисьора, че е блудствал с нея, когато тя е била невръстно дете. Това несъмнено провокира звук, само че обвиняванията по този начин и не бяха потвърдени изрично.

Заради тъмното леке Алън не участва на церемониите по разпределяне на премиите " Оскар ", където неговите филми всекидневно са номинирани. В разгара на абсурда с Дилън Фароу " Син Жасмин " получи премията за сюжет, както и за основна женска роля за Кейт Бланшет.

 Снимка 326654

Жените са извънредно значима част от творчеството на Алън. С работата си той основава вдъхновения, а актриси като Даян Кийтън, Скарлет Йохансон и Ема Стоун (на снимката) изгряват като същински звезди в Холивуд с помощта на участията си във филмите на режисьора.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР