Днес ЦСКА - София посреща Ботев (Пловдив) в сблъсък от

...
Днес ЦСКА - София посреща Ботев (Пловдив) в сблъсък от
Коментари Харесай

Ботев ще опита да спре негативна серия на Армията

Днес ЦСКА - София посреща Ботев (Пловдив) в конфликт от предпоследния 4-и кръг от шампионския плейоф в efbet Лига. На пръв взор срещата няма чак подобен заряд за домакините, които сигурно ще завършат на 2-ото място в крайното класиране. Те обаче ще опитат да се реваншират пред почитателите си за изгубения край за Купата на България против Левски. За гостите срещата е много по-важна, защото те към момента не са си обезпечили място в плейофа за Лигата на конференциите. " Канарчетата " имат и още една цел и тя е да запишат първа победа на " Българска войска " от 37 години насам.

За треньора Алън Пардю ще бъде много мъчно да стимулира играчите си в този съответен миг от акцията. Разочарованието от изгубения край е съществено, само че футболистите са наясно, че към този момент не се борят за нищо и просто по обвързване доиграват сезона. Обстановката на " Армията " не е по никакъв начин розова, а абсурдът, който се разигра в последните дни към крилото Георги Йомов с нищо не способства обстановката да се усъвършенства, а даже я направи още по-тягостна.

Ботев сигурно е много по-мотивиран преди днешния дуел. " Канарчетата " се нуждаят от точка в оставащите си два мача, с цел да са сигурни, че ще играят на бараж за Лигата на конференциите. Отборът също по този начин се бори и за бронзовите медали, откакто в последните 4 години остана " на изсъхнало ".

Двата отбора към този момент се срещнаха два пъти през сезона, като размениха по една победа. ЦСКА - София завоюва с 3:2 през есента, а Ботев се наложи с 2:0 напролет.
 Алън Пардю
Домакините не могат да разчитат на трайно контузените Бесмърк Чарлс, който през вчерашния ден претърпя интервенция, и Юрген Матей. Наказан пък е Томас Лам. Така Пардю се чака да пусне на терена Евтимов на вратата и пред него Турицов, Кох, Петров и Мазику в отбрана. Юга и Жеферсон ще са опорните халфове, а Кери ще работи пред тях като плеймейкър. Бай и Гарсес ще оперират по крилата, а офанзивата ще води Кайседо.
 Азрудин Валентич
При гостите единствения проблем за Азрудин Валентич е наказването на Тонев. Той евентуално ще заложи на Ханкич на вратата и Пунец, Супрайен и Генев в защита. Ето`о и Конате ще бъдат на крилата, а Мертенс и Рабей ще си партнират в средата на терена. Неделев и Току ще бъдат атакуващи полузащитници и Брахими ще бъде на върха на офанзивата.

efbet Лига, шампионски плейоф, 4 кръг:

ЦСКА - СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЦСКА: Евтимов, Турицов, Кох, Петров, Мазику, Юга, Жеферсон, Кери, Гарсес, Бай, Кайседо

БОТЕВ: Ханкич, Пунец, Супрайен, Генев, Мертенс, Рабей, Ето`о, Конате, Току, Неделев, Брахими

Стадион: " Българска войска ", София

Съдия: Станимир Тренчев

Начало: 18:00 часа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР