Днес трябваше да гласуваме не само оставката на Стефан Янев,

...
Днес трябваше да гласуваме не само оставката на Стефан Янев,
Коментари Харесай

Даниел Митов: Днес трябваше да гласуваме не само оставката на Янев, а на цялото правителство на Петков

Днес трябваше да гласуваме освен оставката на Стефан Янев, а на цялото държавно управление на Кирил Петков. Това написа в профила си във фейсбук депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

" То се провали в доста връзки и не съумя да планува войната на Русия в Украйна. Докато ние говорихме по тази тематика на Кирил Петков не му „ дрънчеше на война “. Част от обединението отхвърли да гласоподава в поддръжка на глобите против Русия – Българска социалистическа партия. Това болшинство се е разпаднало по геополитическа ос.

Кирил Петков има много лекомислен взор върху външната политика. А държавното управление се проваля даже в ежедневните и елементарни неща. Цената на бензина е над 3 лв., а хората не могат да си платят сметките за електричество. От ГЕРБ-СДС предложихме ограничения, само че ръководещите отхвърлиха да ни чуят. И в този момент оферират заеми на хората, с цел да си платят тока.

На няколко пъти сме питали Кирил Петков за какво не е изискал оставката на Стефан Янев. Той трябваше да види, че при тежък геополитически разлом министърът на защитата ще заеме напълно друга позиция от тази, която Кирил Петков желае да е позиция на държавното управление. Когато стартира дебата дали в България да се разположат съюзническите войски, Кирил Петков се съгласяваше със Стефан Янев и фантазиите му за български батальон и така нататък

Тази коалиция сега е коалиция, която е обединена от неполитическа пристрастеност на ненавист към техния политически конкурент. Българска социалистическа партия не поддържат глобите против Русия, Кирил Петков ги поддържа. Това шизофренно положение няма да помогне в бъдещите провокации. Проблемите занапред стартират.

Правителството има детайл в лицето на Българска социалистическа партия, който ще саботира сериозните решения. А ние нямаме желание да спасяваме кабинета. Когато една структура е паянтова, тя не може да издържи без стабилен престиж, който да може да управлява. "



(От фейсбук, заглавието е на редакцията)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР