Днес трябва да завърши проверката на центъра от семеен тип

...
Днес трябва да завърши проверката на центъра от семеен тип
Коментари Харесай

Бисер Петков: Днес трябва да завърши проверката на дом Хризантема в Габрово

Днес би трябвало да приключи инспекцията на центъра от фамилен вид " Хризантема " в Габрово. Това съобщи общественият министър Бисер Петков пред публицисти в Народното събрание във връзка инспекцията, която се прави в центъра за настаняване на деца и младежи от семен вид в дом Хризантема - Габрово.

Той стана прочут с оповестено в интернет видео, в което се вижда по какъв начин служителки от вкъщи бият и наскърбяват децата с увреждания, настанени в дома.

" Проверката е от Държавна организация протекция на детето и се ревизира Дирекция обществено подкрепяне - Габрово. Това е в компетентностите на ДАЗД. Проверката стартира на 7- ми и през днешния ден би трябвало да приключи. Това е инспекция, с цел да се откри до каква степен дирекцията и в частност Агенция протекция на детето е изпълнила отговорностите си на надзор върху обществените услуги и в частност центъра за настаняване на деца и младежи от семен вид в дом Хризантема ", изясни Петков.

По думите му към този момент е създаден и пакет от дейности за предварителна защита на насилието в центровете и повишение на качеството на грижата, в това число и на обществената работа./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР