Днес трябва да бъде представен докладът на комисията, създадена след

...
Днес трябва да бъде представен докладът на комисията, създадена след
Коментари Харесай

Представят доклада за бягството от затвора на двамата рецидивисти

Днес би трябвало да бъде показан отчетът на комисията, основана след бягството на двамата пандизчии Владимир Пелов и Радослав Колев. Целта й е да откри по какъв начин двамата рецидивисти са се сдобили с оръжия на територията на пандиза.

След случая правосъдният министър Цецка Цачева съобщи, че случилото се е резултат от човешки неточности. По думите й контролът се реализира всекидневно от дежурните, които са на промяна и ревизират движимостите, които внасят в пандиза.

Цачева разяснява обаче, че самият факт, че има въоръжено бягство, значи, че тези движимости са импортирани извън.

Заради бягството на двамата рецидивисти бяха подадени и признати две оставки – на шефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " в правосъдното министерство Свилен Цветанов и на началника на пандиза Петър Кръстев. Длъжностите им краткотрайно се заемат от чиновници на Главна дирекция " Охрана ".

На 3 април от софийския централен затвор измежду бял ден избягаха двама пандизчии, откакто заплашиха с оръжие надзиратели. Полицията ги търси от този момент, само че към този миг няма диря от тях.

Не се знае и дали са съумели да изоставен страната. Владимир Пелов и Радослав Колев са оповестени за интернационално търсене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР