Днес транспортната мрежа в Германия ще бъде почти спряна, тъй

...
Днес транспортната мрежа в Германия ще бъде почти спряна, тъй
Коментари Харесай

Стачка спира обществения транспорт в Германия

Днес транспортната мрежа в Германия ще бъде съвсем спряна , защото два от най-големите синдикати в страната излизат на митинг . Служители на летища, пристанища, железници, рейсове и метро преустановиха активността малко след среднощ . Демонстрацията им ще продължи 24 часа , предава „ BBC “.

Синдикатите упорстват за по-високи заплати , тъй че да оказват помощ на членовете си да се оправят с възходящите разноски за живот в цялата страна. Протестът ще бъде един от най-големите от десетилетия в страната.

Двата синдиката, участващи в стачката, са измежду най-големите в Германия. „ Verdi “ съставлява към 2,5 милиона чиновници в обществения бранш , в това число в публичния превоз и на летищата. „ EVG “ съставлява към 230 000 чиновници в „ Deutsche Bahn “ – националният железопътен оператор на Германия и други автобусни компании. Те се надяват, че това ще усили натиска върху работодателите преди следващия кръг от договаряния за заплатите през днешния ден.

Председателят на „ Verdi “ Франк Вернеке разказа пред локалните медии покачването на възнагражденията като „ въпрос на оцеляване за доста хиляди чиновници “.

„ Хората освен са нископлатени, те са безнадеждно преуморени “ , добави той.

„ Verdi “ желае да обезпечи 10,5% нарастване на заплатите на личния състав, до момента в който другият участващ профсъюз, „ EVG “ упорства за растеж с 12% .

Националният железопътен оператор на Германия „ Deutsche Bahn “ осъди проектите и ги дефинира като „ изцяло несъразмерни, безпочвени и ненужни “.

Още през вчерашния ден няколко полета на летището в Мюнхен бяха наранени поради стачката. Германската летищна асоциация съобщи, че към 380 000 пасажери ще бъдат наранени от демонстрацията, само че добави, че тя е „ отвън всяка допустима и оправдана мярка “.

Някои представители на работодателите предизвестяват, че синдикатите насочат неразумни претенции . Същевременно някои профсъюзи съумяха да извоюват нараствания на заплатите, в това число на пощенските чиновници, които завоюваха растеж с 11,5% при започване на март.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР