Днес това, което се случва, е важно по няколко причини.

...
Днес това, което се случва, е важно по няколко причини.
Коментари Харесай

В Бургас ще бъде построен първият в България half way house

Днес това, което се случва, е значимо по няколко аргументи. Не единствено, тъй като планът е огромен и ще реновира цяла една нова сграда  и ще  построим друга. Не единствено, тъй като средствата, които са нужни за този план – към 1 300 000 лева, биват по линия на Норвежкия механизъм, те няма да са за сметка на българските данъкоплатци и изискуем признателност на норвежката страна, че ни оказва помощ за това. Може би най-важното е, че след към 400 дни, тук, за първи път в България, ще може да се осъществя един нов модел на работа с лишените от независимост. Ще бъде издигнат първият в България  half way house. Това сподели правосъдният министър Крум Зарков, който даде старт на плана за създаване на обособено преходно поделение към пандиза или така наречен half way house, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

" Half way house значи  буквално къща на средата на пътя - на средата на пътя сред пандиза и свободата. В тази къща би трябвало да се подсигурява това, че пътят е еднопосочен и че няма тези, които излязат, да се върнат назад в  пандиза. Това е значимо не поради пандизчиите, не поради хората, които работят с тях. Това е значимо за хората отвън пандиза, които могат да станат жертва на следващи закононарушения. Затова ние не пестим старания да вършим по този начин, че средствата, с които разполагаме, да бъдат вложени по най-хубавия метод и общежития като това ще се появят и на други места, тъй че България да може да понижи степента на рецидив, спазвайки най-високите упования както от хуманна позиция, по този начин и по линия на сигурността ", добави Зарков.

На събитието участваха още регионалният шеф на Бургаска област проф. Мария Нейкова, Мария Павлова - зам.-министърът на правораздаването, Ивайло Йорданов - шеф на Главна дирекция " Изпълнения на наказванията “, ръководителят на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев, шефът на бургаския затвор Янчо Желев  и други

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР