Днес, точно в 11:37 минути, настъпи астрономическата пролет, но в

...
Днес, точно в 11:37 минути, настъпи астрономическата пролет, но в
Коментари Харесай

Зимно време в пролетни ден

Днес, тъкмо в 11:37 минути, настъпи астрономическата пролет, само че в околните дни, ни чака по-скоро зимно време, с по-ниски от нормалните за сезона температури, сняг и виелици.

Предупреждение за основни превалявания и от дъжд, и от сняг, е оповестено на следващия ден в западната половина от страната. Особено обилни количества се чакат в Западна България и Рило-Родопската област.

През нощта превалявания ще обзет по-голямата част от страната, като се изключи североизточните региони. Ще вали към момента най-вече дъжд, в планинските региони и по високите полета на Западна България сняг. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 6°, а оптималните единствено с няколо градуса по- високи - сред 2° и 9°. Валежите ще продължат и на следващия ден, като през нощта против понеделник дъждът ще премине в сняг и в по-голямата част от Северна България.

Очакват се обилни количества, ще се образува и снежна завивка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

Облачно ще бъде и в планините, с превалявания от сняг, по-значителни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област.

Ще се образува нова основна снежна завивка. Ще бъде и прохладно със мощен, към момента южен вятър. Опасността от лавини отвън обработените писти е доста висока.

Слънчево ще бъде на следващия ден на Пиринеите. В останалата, по-голямата част от Европа, ще бъде облачно, а в доста региони ще вали и дъжд, и сняг. Обилни снеговалежи ще има в Норвегия и Европейска Русия. Валежи от дъжд и сняг се чакат по Централното Средиземноморие и на Балканите.

Предупреждение за обилни количества е оповестено на следващия ден с изключение на в нашата страна, и в Гърция, Сърбия, Хърватия и съвсем на всички места в Италия. Причината - циклон, който ще дефинира времето у нас в околните дни.

Значителни превалявания ни чакат и в понеделник, като в Северна България и по високите полета на Югозападна ще продължи да вали сняг. Снежната завивка ще се усилва. Вятърът от североизток ще се усили и ще има условия за виелици и навявания. Във вторник и сряда ще превалява към този момент по-слабо и на по-малко места. В четвъртък облачността ще намалее, утринните температури внезапно ще се намалят, само че денем ще стартира последователно стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР