Днес Tesla обяви, че е постигнала значителен напредък в производството

...
Днес Tesla обяви, че е постигнала значителен напредък в производството
Коментари Харесай

Tesla произведе 20-милионната батерия тип 4680

Днес Tesla разгласи, че е постигнала забележителен прогрес в производството на акумулаторната батерия 4680 в своята гигафабрика в Тексас, като е произвела 20-милионната си батерия в това дружество.

Информацията за производството на акумулаторната батерия 4680 на Tesla дълго време беше защитавана в загадка, макар че тя играе основна роля в новите модели коли на компанията, в това число Cybertruck. Създадената от Tesla безусловно от нулата батерия за първи път бе показана пред обществеността на Деня на батерията през 2020 година

Още тогава Tesla съобщи, че новият дизайн ще понижи разноските за акумулатори с над 50%. Въпреки упоритостите си за всеобщо произвеждане, компанията се сблъска с редица провокации.

Днес Tesla разгласи, че е произвела 20-милионната акумулаторна батерия от вида 4680 в своята Гигафабрика в Тексас. Тази цифра е изключително впечатляваща, като се има поради, че достигането на 10-милионната граница беше оповестено напълно неотдавна – през месец юни.

През миналите 16 седмици Tesla е произвела 10 милиона 4680 акумулатори, което е приблизително по 625 000 акумулатори седмично. Действителните индустриални цифри евентуално са още по-високи.

Капацитетът на клетките 4680 на Tesla е почти 26 Ah, което се равнява на към 100 Wh. Така че в Гигафабриката в Тексас компанията създава към 80 MWh от тези кафези седмично. При батерия с потенциал 65 kWh Tesla може да създава над 1200 автомобила седмично. За модела Cybertruck с хипотетичен потенциал на акумулаторния пакет от 130 kWh тази стойност може да бъде понижена на половина.

Тези резултати са забележителна стъпка напред. Годишното произвеждане е към 4 GWh. Въпреки че плануваните 100 GWh годишно в Гигафабриката на Tesla в Тексас са към момента надалеч, компанията към този момент показва впечатляващи темпове на всеобщо произвеждане на акумулатори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР