Днес своя 61-годишен юбилей празнува легендарният Орлин Горанов! Той е

...
Днес своя 61-годишен юбилей празнува легендарният Орлин Горанов! Той е
Коментари Харесай

Един вълшебен глас на 61: Честит рожден ден на Орлин Горанов!

Днес своя 61-годишен празник чества именитият Орлин Горанов!

Той е оперен и поп артист, роден е в градец Берковица. Още напълно дребен стартира своята кариера на артист от световноизвестния български детски хор „ Бодра промяна “. Двадесетгодишен попада в Ансамбъла на Строителни войски, откъдето потегля и друго именито име в нашата занимателна музика – Тоника Сухопътни войски.

Превзел естрадата, Орлин взема решение да продължава да се развива и се насочва към оперната музика. Тенорът му, толкоз необичаен глас за България, е брилянтен и не е чудно, че през 1990 година приключва Музикалната академия с оперно пеене. Още като студент той става солист на Пловдивската опера.

Няма различен артист у нас, който е звезда както в известната, по този начин и в оперната музика. Всяко явяване на изпълнителя е придружено с триумф, още при неговия дебют.

От началото на 90-те години има непрекъснати задължения в стратегиите на Фридрихщадпалас, Берлин. Той е един от най-предпочитаните реализатори, канен за взаимни записи – с Камелия Тодорова, Кристина Димитрова, Нели Рангелова, Мариана Попова.

През 2010 година взе участие във кино лентата Мисия Лондон като Президентът, един от основните герои. Орлин Горанов е зает и с социална активност. През 2009 година става член на Ордена на рицарите-тамплиери.

 Орлин Горанов БНР
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР