Днес световното лицемерие победи. Така Маргарита Симонян, главен редактор на

...
Днес световното лицемерие победи. Така Маргарита Симонян, главен редактор на
Коментари Харесай

Руската реакция за ареста на Асандж: Световното лицемерие победи

" Днес международното двуличие победи. " Така Маргарита Симонян, основен редактор на Sputnik и RT, разяснява новината за ареста на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж.
Симонян изрази страдание, че през 2012 година той е избрал за леговище посолството на Еквадор, а не на Русия.
Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова разяснява случилото се с думите: " Ръката на " демокрацията " стиска свободата за гърлото . "
" Той е задържан в Лондон, по тази причина нищо не мога да кажа. Надяваме се, че правата му ще бъдат спазени ", сподели от своя страна представителят на съветския президент Дмитрий Песков.
Припомняме, че основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж бе задържан в Лондон, откакто е изпъден от посолството на Еквадор в английската столица, където се укриваше в последните съвсем 7 години.
Асандж е задържан от служители на реда в посолството в сходство със заповедта за задържането му, издадена от лондонски съд през 2012 година Срещу 47-годишния началник на Уикилийкс са повдигнати престъпни обвинявания от управляващите в Съединени американски щати поради публикуването на класифицирани документи. Британските управляващи пък ще го съдят за отсъствие пред съда.
Асандж е обвинен и в подкрепяне на съветската интервенция в президентските избори през 2016 година, откакто като разгласява материали, откраднати от компютрите на акцията на Клинтън и Демократическата партия. 12 съветски разузнавачи са обвинени за хакването на тези компютри, като се счита, че най-малко един от тях е бил в контакт с Уикилийкс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР