Днес свършва Великденският пост. Ядат се боядисаните яйца и козунак.Намаляващата

...
Днес свършва Великденският пост. Ядат се боядисаните яйца и козунак.Намаляващата
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 24 април 2022

Днес свършва Великденският пост. Ядат се боядисаните яйца и козунак.

Намаляващата Луна освобождава всички шлаки, отмива, отпуска, приканва към интензивност и сила. През това време можете да ядете повече, без да напълнявате.

При Луна във Водолей – животинските и растителни мазнини се усвояват добре.

В двадесет и трети лунен ден се предлага да се понижи яденето, тъй че е целесъобразно да се изостави месото, само че можете да ядете млечни артикули. Не се предлага преяждане, в противоположен случай може да се чакат проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се подготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са изключително потребни.

Препоръчително е да се откажете от кафето и чая през днешния ден, по-добре е да замените всички питиета с мляко. Не би трябвало да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените произведения.

Ако вашият метод на живот разрешава, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизнеспособност, с цел да се бори с външни неподходящи фактори и да го товарим с тежка храна. Но в случай че задачата ви е намаляване, денят е безпристрастен ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, само че не трябва да очаквате поразителни резултати.

КАРТОФЕНИ ПРЪСТЕНИ

Продукти: 1 опаковка картофено пюре с мляко, 4 яйца, 2 шепи сварени листа от спанак, магданоз, 3-4 стръка зелен лук, 2 скилидки чесън, 1 ч. ч натрошено сирене, 1 к. ч. бяло изсъхнало вино, 1 к. ч. сметана, 1 к. ч. печени тиквени семена, сол.

Приготвяне: Приготвя се пюрето. Позапържва се ситно нарязания лук и спанак в сгорещената лой. Залива се с бялото вино и се оставя 2 минути да се задушават. Бърка се и се налива по малко от сметаната.

Разпределя се картофеното пюре в 4 гювечета. Прави се дребна дупчица в средата, където се изсипва зелената примес. Отгоре се настъргва малко сирене, чуква се по едно яйце и се запича до приемане на кафява коричка.

Любопитно : 1 ч. л. натрошен корен от джинджифил се изсипва в чаша вряща вода, прибавете 1 ч. л. мед и лимонен комат. Или може да си приготвите зелен чай, с прибавяне на щипка изсъхнал джинджифил и се оставя да престои в продължение на 5-10 минути. Ако изпиете една от тези питиета половин час преди хранене, апетитът ви ще намалее и ще ядете по-малко от нормалното.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР