Днес сутринта в 7:30 ч. в дома ми дойдоха двама

...
Днес сутринта в 7:30 ч. в дома ми дойдоха двама
Коментари Харесай

Нинова: Сутринта в дома ми дойдоха двама униформени от съдебна охрана

Днес сутринта в 7:30 ч. в дома ми пристигнаха двама униформени от правосъдна защита. Съдебна защита по закон извършва наложително довеждане. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. Тя съобщи, че не е била вкъщи по това време, тъй като тръгнала по-рано за председателски съвет в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нинова напомни, че по проблем с Кирил Добрев прокуратура я е викала към този момент на разпит, само че тя е отказала да се яви.

" Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи от решения на нашите групови органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснение по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействала идната стъпка – наложително довеждане ", разяснява Нинова.

Тя сподели също, че държавното обвиняване е разширило обсега на лицата за разпит ,

като вика и преброителите в Националния съвет на левицата. По думите на Нинова тя даже е принудена да връчва призовки. Лидерът на Българска социалистическа партия обаче разяснява, че ръководител на партия не е шеф на членовете на Българска социалистическа партия. И добави, че няма да извърши това напътствие на прокуратурата.

Сезирали сме посланиците на европейските страни. Сезираме инспектората на висшия правосъден съвет за този прокурор, разгласи Нинова.

В изявлението си пред медиите тя уточни също, че всички тъжби от Кирил Добрев, разпределени на инцидентен принцип, са попаднали „ в ръцете на еднакъв прокурор “. Лидерът на Българска социалистическа партия обаче отхвърли да назове името на съответния прокурор. 

Нинова бе безапелационна, че няма да разреши вътрешнопартиен прелом в Българска социалистическа партия.

Вчера парламентарната група на социалистите се срещна с основния прокурор Иван Гешев в зала " Запад " на Народното събрание. Разговорът беше като част от поредицата срещи на обвинител номер едно с парламентарно показаните партии в 47-ия парламент. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР