Днес сутринта на места в източните райони все още ще

...
Днес сутринта на места в източните райони все още ще
Коментари Харесай

Оранжевите кодове изчезват от картата на България, дъждът спира

Днес сутринта тук-там в източните региони към момента ще превалява дъжд и сняг. Над останалата част от страната облачността денем ще е променлива, постоянно забележителна, съвсем без превалявания. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 1 и 6 градуса.
Над Черноморието ще е най-вече облачно. Преди обяд тук-там към момента ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, преди обяд краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Температурите ще са без значителен дневен ход и към 14 ч. ще са сред 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, сутринта тук-там до 4 бала.
Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по откритите елементи - до мощен северозападен вятър. С него температурите ще се намаляват и към 14 ч. на 1200 метра ще е към минус 1 градус, на 2000 метра - към минус 7 градуса.
В четвъртък и петък температурите ще продължат да се намаляват и към този момент ще бъдат малко по-ниски от нормалните за втората половина на януари. Вятърът ще е най-вече от северозапад, сдържан, в Дунавската низина и източните региони - до мощен.
В четвъртък, след краткотрайно понижение на облачността, от запад още веднъж ще се заоблачи и след обяд ще завали сняг. Вятърът за малко ще отслабне, без да стихва.
В петък преди обяд тук-там, основно в Родопската област и Югоизточна България, към момента ще превалява сняг, а от северозапад облачността още веднъж краткотрайно ще намалее. Минималните температури ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, по Черноморието - към нулата. Максимални - най-вече сред минус 3 и и 2 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР