Днес сутринта мобилизирахме екип на Столична община, който да тръгне

...
Днес сутринта мобилизирахме екип на Столична община, който да тръгне
Коментари Харесай

Красимир Димитров: За час и половина успяхме да съберем екип и техника, които да изпратим на пострадалите в Турция

Днес сутринта мобилизирахме екип на Столична община, който да тръгне с двата Спартан-а в Турция. В момента нашият екип е на място, съгласуван е с сътрудниците от Турия и те са на място, където да стартират интервенция по търсене и избавяне на хора в разрушена постройка от земетресението. 

Това разяснява пред бТВ Красимир Димитров, шеф на " Превенция и спешна помощ " в Столична община. 

В момента нашия екип прави обезопасяване на региона на разрушена постройка, приготвят осветлението и инструментите, които ще бъдат нужни в избавителната акция. Ние имаме и камера, която е доста нужна в такава обстановка. Екипът е квалифициран. Ето за какво за час и половина екипът беше събран и изпратен в прилежаща Турция. Ние бяхме един от първите екипи, които оказа помощ в Турция, уточни той.

В самолетите бяха натоварени два автомобила, ремарке, 15 чиновници. Вътре има техника, която включва осветителни тела, съвременни флекси, камера за търсене на хора, къртачи. Нашите екипи са с подобаващото съоръжение и хора, които да окажат помощ. На борда на един от самолетите се качи и екип от лекари и медицински сестри от ВМА. Всички дойдоха дружно в Адана, разяснява той.

Предвид размера на това опустошително опустошение е обикновено управляващите да имат усложнения с намирането на хора, които да оказват помощ. И други страни с техните екипи също към този момент пътуват към Турция, с цел да избавят затрупаните хора, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР