Днес студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България.

...
Днес студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България.
Коментари Харесай

Облачно с валежи преди обяд, на запад ще преминава в слънчево

Днес студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България. Преди обяд, над по-голямата част от страната, облачността ще е забележителна и ще има краткотрайни превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици. Над Западна България облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан, в Северна България и краткотрайно мощен западен вятър. Максималните температури ще са сред 13 и 18 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за март - ще се покачва.

Над планините облачността ще забележителна и ще има краткотрайни валежи от дъжд, над към 2000 метра – от сняг. Главно в Родопите ще има гръмотевична активност. След пладне преваляванията в множеството региони ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан, по билата и мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра – към 3.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с прекосяването на студения атмосферен фронт, ще има краткотрайни, само че интезнивни превалявания и гръмотевична активност. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира. Преди обяд южният вятър ще се ориентира от запад и ще е до сдържан. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще е 3 бала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР