Днес стотици украински деца за които бомбите и изстрелите от

...
Днес стотици украински деца за които бомбите и изстрелите от
Коментари Харесай

За 1 юни - Константинова подари на украинските деца бодлива тел, без вода и храна за неблагодарниците

Днес стотици украински деца за които бомбите и изстрелите от автомати не са видео игра, а действително преживен призрачен сън ще посрещнат 1 юни във фургони, без храна и вода, обградени от бодлива тел. Топлата вода и климатиците са мираж и разкош. Тези детски очи ще изпитат за следващ път ужаса от войната даже и тук в нашата страна, с помощта на некомпетентността и високомерието на ръководещата коалиция и съответно подарени от вицепремиерката Калина Константинова.

Именно определената да служи на народа имаше наглостта да накаже „ непослушните бежанци”, които бягат от войната в личната си страна като ги прати с лагери и решетки.

„ Държавата повече не можела да си разреши настаняването и изхранването на бежанците в хотелите по Черноморието на първа линия”, съобщи в свое видео послание Калина Константинова. Премиерът Кирил Петков също влезе в тона на вицето си и „ компетентно” отсече, че не може безпределно да поддържаме разкош на бежанците.

Гнусното и в двете проникновени изявления беше, че се пробваха да обвинят украинките майки за неуспеха на програмата по преместването, само че истината е че бежанците са били лъгани и държани без никаква информация. Били са принуждавани да се качват на влакове, само че без да знаят къде отиват, по тази причина оповестиха самите те в послание към ръководителя на Държавна организация на бежанците Мариана Тошева.

Това е единствено малко част от ужаса, с който би трябвало да се сблъскват украинците у нас. За позора на ръководещите е показателно и това, че украински майки с дребните им деца не биват позволени до базата на Министерството на защитата в Сарафово, тъй като било подредено единствено бежанците, идващи с рейсове, да бъдат настанявани там. Тези, които имат автомобил, нямали право на „ тази привилегия “. Отново се откриха положителни хора, доброволци да ги приберат, същите тези които три месеца се грижат за бежанците, тъй като властта и страната отсъства.

И тук идва въпросът, какво помощ могат да чакат измъчените дами, оставили съпрузите си да се бият за родината и пристигнали в България? Отговорът е никаква! Защото скритият проект властта да бъдат настанени в четири звездни хотели по морето бе страната да заплати престоя им на хотелиерите и по този начин да потуши протеста на туристическия отрасъл, който изстрада съществено по време на коронавирус пандемията.

Не липсват и почитатели на Константинова и Петков. Шефката на психиатрията Цветеслава Гълъбова, борила се за втория мандат на Румен Радев излезе и разгласи, че нямало нищо неправилно бежанците от Украйна да бъдат настанени в същите лагери където са и афганистанците. Всички помним обаче по какъв начин самият Кирил Петков разгласи, че украинците са разнообразни от афганистанците, тъй като са бели и образовани АйТи експерти.

Управляващите взеха едни близо 150 милиона евро от Европейски Съюз за покриване на разноските за храна, настаняване, опазване на здравето, обучение, помощ за достъп до работни места и други потребности на бежанците от Украйна, само че какво стана с тях и какъв брой са изхарчени никой не знае. В същото време нощес децата настанени зад бодливата тел в Елхово са си легнали гладни и жадни. Който е планувал да си носи вода е късметлия. Тази заран пък им раздадоха по една баничка и ги оставиха сами да си попълнят описите, тъй като „ се познавали “, а шефката на Агенцията по бежанците стои и гледа до момента в който различен още веднъж й прави работата.

Това е подарък на властта за украинските деца – празник без храна, вода в мизерни фургони, обградени с бодлива тел.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР