Днес стотици хиляди клиенти на телекомуникационната компания с лиценз у

...
Днес стотици хиляди клиенти на телекомуникационната компания с лиценз у
Коментари Харесай

Коледен подарък от Теленор с увеличени сметки след НГ влуди абонатите СНИМКИ

Днес стотици хиляди клиенти на телекомуникационната компания с лиценз у нас " Теленор " получиха " коледен подарък ". А точно - известие, че малко след Нова година компанията едностранно покачва закрепената такса за месечния абонамент на своите консуматори.



Много хора реагираха на неприятната новина и се ожалиха в обществените мрежи от дейностите на " Теленор ". Интересното е, че от телекомът отвръщаха на воплите с еднообразен отговор, в който подчертаваха, че клиентите няма от какво да се оплакват, тъй като в подписаните от всички самостоятелни контракти има уговорка, в която категорично е упоменато, че цените могат да се поправят едностранчиво. Както доста скоро ще се случи, за сметка на стотици хиляди клиенти, а оправданието е инфлацията.

Иначе казано - към 5-процентното нарастване на месечните сметки ще значи доста милиони спомагателна облага за " Теленор ". Това сочат обикновените калкулации.

ЕТО КАКВО СЪОБЩЕНИЕ ПОЛУЧИХА ДНЕС ХОРАТА:

" С цел да продължим да предоставяме висококачествени услуги и в сходство с изискванията на договорите, цената на месечните абонаменти ще бъде увеличена със средногодишния показател на потребителските цени (ИПЦ) за 2020 година и за 2021 година, оповестен от Националния статистически институт (НСИ). Увеличението ще бъде отразено във фактурите, издавани след 5 февруари 2022 година и се чака да бъде общо към 5%. Официалният средногодишен Идеологически подривни центрове за 2020 година е 1,7%, а Идеологически подривни центрове за 2021г. ще бъде оповестен от Национален статистически институт през януари 2022 година Индексацията ще се приложи за частните и бизнес клиентите на " Теленор " с абонаментни проекти ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР