Днес ставаме свидетели на логичното: главният прокурор Иван Гешев обяви

...
Днес ставаме свидетели на логичното: главният прокурор Иван Гешев обяви
Коментари Харесай

Война: Гешев се подигра и с парламента. Ще преглътнат ли депутатите гаврата?

Днес ставаме очевидци на разумното: основният прокурор Иван Гешев разгласи война на Народното събрание. Той отхвърли да се яви пред народните представители с обяснението, че: „ Съществува трайна процедура на Конституционния съд, която изключва реализирането на парламентарен надзор върху работата на съответни магистрати и по неприключили каузи “. Това е измислил Гешев. Но в тази ситуация не става дума за магистрат, зает с съответни каузи, а за началник на институция, който носи директна отговорност за нейните дейности, а в тази ситуация за безучастие.

И тъй като Гешев се базира на разделянето на управляващите, което щяло да се наруши, в случай че той се появи в Народното събрание, се постанова да напомним член 1 на Конституцията:
(1) България е република с парламентарно ръководство.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се реализира от него директно и посредством органите, планувани в тази Конституция.

И още: Законодателната, изпълнителната и правосъдната власт се реализират от самостоятелни институции, само че в своите отговорности те взаимно се управляват. Тези клонове на държавното ръководство са самостоятелни, само че въпреки всичко са взаимообвързани.

Гешев е нямал нищо срещу да върви при Борисов да се съвещават, само че в Народното събрание не му е по кефа…

Бе ясно, че Гешев няма да се появи на изключителното съвещание във вторник, 17 август. Защото няма логичен отговор на въпросите, които ще му бъдат заложени. Ще лъсне принадлежността му към предходното ръководство, което се трансформира в синоним на корупция, обири, неистини, аморалност и мафиотизиране.

Гешев няма да се яви, тъй като:

- Подражава на босовете си Борисов, Пеевски и Доган, които като министър председател и народни представители не стъпваха в Народното събрание, неглижираха го;

- Има поддръжката на Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров и техните стуктури;

- Когато си бил „ чадър “ на корупцията на ръководството на модела #Кой няма по какъв начин да уважаваш Народно събрание и гласоподавателите;

- Зад него е и Висшият правосъден съвет, коъто даже в тази воняща обстановка и глупово опрощение, ще го подкрепи;

- Защото зад него са олигарсите на предходната власт, които не престават да вършат всичко допустимо, за върнат същата власт. Нужен им е Гешев, с цел да им разчиства пътя от конкуренти;

- Зад Гешев доста твърдо стои и Движение за права и свободи по известни на всички причини;

- Гешев, посредством Пеевски и Борисов държи компромати за някои представители на разнообразни партии в парламента;

- Гешев е подвластен от Борисов и Пеевски и извършва тяхната воля, а тя е ясна: прокуратурата би трябвало да ги пази от закона и да продължат да са недосегаеми. Освен това държат смразяващи компромати за него и той знае какви;

- За Гешев съблюдава мафиотската омерта, а не Конституцията и Народното събрание;

За съпоставяне: Бившият към този момент основен прокурор на Швейцария Михаел Лаубер е даден на съд. Дотам се стигна откакто Народното събрание го изслуша няколко пъти по подозрения за съзнателно закъснение на дело за пране на пари през швейцарски банки от един от синовете на съветския някогашен общоприет прокурор Юрий Чайка, след което сне доверието от него и изиска оставката му. Получи я и Лаубер влезе в съда.

Явно в Швейцария не са наясно с разделянето на властите…

Това е единствено една от аргументите в никакъв случай да не станем Швейцария на Балканите, каквато похвала съществуваше преди време.

Гешев се подиграва на Народно събрание и се изправя против цялата страна и нацията. Време е за Народът против Гешев!

Ще стане. Бедна му е фантазията какво го чака.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР