Днес стартира Европейското първенство по снукър за юноши до 18

...
Днес стартира Европейското първенство по снукър за юноши до 18
Коментари Харесай

Клуб по снукър Мездра изпраща двама играчи на Европейското първенство за юноши до 18 години

Днес започва Европейското състезание по снукър за юноши до 18 година (U18), хазаин на което от 2 до 5 февруари е София. В шампионата на остарелия континент в тази възраст вземат участие 84 състезатели от 32 страни. В националния тим на България са вкл ючени 10 снукъристи, селектирани съгласно класирането им в националната класация за сезон 2017/2018 на Българската снукър федерация (БСФ). Сред тях са младите очаквания на Спортен клуб по снукър "Мездар 2013 " Радослав Дочовски (12 г.) и Александър Георгиев (13 г.).
Съгласно регламента, участниците e European Snooker Championships 2018 Under 18 са разграничени в 21 предварителни групи от по четирима състезатели. В тях се играе по системата "всеки против всеки ", като спечелилият в обособените дуел ще бъде излъчен във формат извоювани 3 от 5 фрейма. Напред не престават класиралите са на първите две места в предварителните групи.
Радослав Дочовски е в предварителна група "А ", в която е и настоящият европейски първенец в тази възраст - 16-годишният уелсец Джаксън Пейдж. Останалите двама негови противници са 13-годшният Антон Казаков (Украйна) и 17-годишният Mарио Бодлос (Австрия). Александър Георгиев е в предварителна група "D " дружно със 17-годишния Оскар Чарлесволф (Австрия), 16-годишния Субрен Соколовски (Белгия) и 13-годишния Мартин Оринак (Словакия).
Шампионатът се организира в столичния хотел "Рамада ". На шампионата участва и ръководителят на Семеен кодекс по снукър "Mездар 2013 " Нина Данколова.
От 5 до 9 февруари в София ще се организира Европейското състезание по снукър за младежи до 21 година (U21), в което ще вземе присъединяване и 18-годишният мездренчанин Денис Иванов (No11 в националната класация за сезона). От 9 до 16 февруари столицата е хазаин и на шампионата на остарелия континент за мъже - в него пък ще се включат Денис Иванов и 29-годишният Тихомир Йораданов (No12 в ранглистата на БСФ).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР