Днес стартира 69-то издание на Шампионската лига. Два от най-интригуващите

...
Днес стартира 69-то издание на Шампионската лига. Два от най-интригуващите
Коментари Харесай

Шампионската лига се завръща

Днес започва 69-то издание на Шампионската лига. Два от най-интригуващите мачове в първия ден от груповата фаза на най-престижния европейски клубен шампионат са в група F, където в 19:45 ч. Милан посреща Нюкасъл, а о т 22:00 ч. Пари Сен Жермен приема отбора на Борусия Дортмунд.

Милан стартира решително новия сезон в Серия А, печелейки първите си три срещи, само че в последния кръг позволи разгромна загуба с 1:5 от градския противник Интер. „ Росонерите “ не престават да са на второ място по брой титли от шампионата. Италианският клуб има седем трофеи в сбирката си, с една повече от Байерн Мюнхен и Ливърпул.



Нюкасъл от своя страна влиза в положително въодушевление в конфликта на „ Сан Сиро “, откакто спря поредност от три поредни провали във Висшата лига с домашен триумф над Брентфорд с 1:0.

Пари Сен Жермен, финалист в Шампионската лига през 2020 година, стартира следващата си акция в търсене на бленуваната купа с домакинство на Борусия Дортмунд. Парижани водени от новия си ментор Луис Енрике не започнаха впечатляващо във френската Лига 1. В последния кръг първенците на Франция инкасираха загуба от Ница с 2:3 на „ Парк де Пренс “.



Дортмунд няма загуба в първите си четири дуела в Бундеслигата, като записа две равенства, а в последния кръг реализира късен поврат при гостуването на Фрайбург за триумф с 4:2.

Два от любимците за трофея в лицето на Манчестър Сити и Барселона също стартират присъединяване си в шампионата довечера.

Действащите първенци от Сити са домакини на Цървена звезда в група G, където са още Република България Лайпциг и Йънг Бойс.

Барселона посреща белгийския Антверп в група Н, където компания им вършат още отборите на Порто и Шахтьор Донецк.



Програма на мачовете от Шампионска лига във вторник:

Група Е

22:00, Фейенорд – Селтик

22:00, Лацио – Атлетико Мадрид

Група F

19:45, Милан – Нюкасъл

22:00, Пари Сен Жермен – Борусия Дортмунд

Група G

19:45, Йънг Бойс – Република България Лайпциг

22:00, Манчестър Сити – Цървена звезда

Група Н

22:00, Барселона – Антверп

22:00, Шахтьор Донецк – Порто





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР