Днес специални почетни гости на традиционното сутрешно бягане на 5kmrun

...
Днес специални почетни гости на традиционното сутрешно бягане на 5kmrun
Коментари Харесай

Рекордьори в бягането загряваха в Южния парк ден преди Маратон София

Днес специфични почетни посетители на обичайното утринно тичане на 5kmrun в Южен парк – за деца и възрастни, бяха спортните звезди от тима на NN Running Team - Самсон Кипроно Бармао и Стивън Киплагат. Повече от 300 възрастни и близо 100 деца бягаха с кенийските спортисти от NN Running Team.

Изявените състезатели, измежду които спечелилият на София Маратон 2017 - Самсон Кипроно Бармао, който означи и най-хубаво време в историята на трасето (2:14:49 часа), дойдоха за присъединяване си на 42-километровата отдалеченост на Маратон София 2018, който ще се организира в неделя, 14 октомври.

Атлетите от първия в света професионален тим по тичане се включиха в утринната загрявка на 5kmrun и NN Kids Run и дадоха формален старт на бягането от 9:00 часа. Всички фенове можеха да документират срещата си със спортните звезди, като се снимат и вземат персонален подпис от тях.
Победителят на Брюкселския маратон през 2017 - Стивън Киплагат от NN Running Team се обърна към всички присъстващи на бягането: “Щастливи сме, че сме тук и можем да се срещнем с толкоз фенове на бягането. Ние от тима на NN Running Team постоянно бягаме за победа, само че сме уверени, че първата стъпка към успеха е постоянството и постоянното присъединяване. Бягането е отборна дисциплинираност, тъй като има силата да сплотява и стимулира хората. Поздравявам всички за присъединяване, както и децата на NN Kids Run – бъдещето на този спорт!”.

“Днешните 5 километра са по-специални, тъй като наши почетни посетители са професионалните състезатели на NN Running Team”, сподели Георги Станаилов, основен уредник на 5кmrun. “По принцип всички участници, които тичат класическата отдалеченост от 42,195 м., сигурно са почнали с доста по-къси дистанции, и, съгласно мен, най-подходящата отдалеченост е тази от 5 км. Голяма част от хората, които в утрешния ден ще вземат присъединяване на най-дългата отдалеченост на Маратон София 2018, са бягали и на 5кmrun”, добави още той.

Самсон Кипроно Бармао няма да е единственият представител от тима на NN Running Team на Маратон София. Той ще бъде подсилен от Стивън Киплагат и Тежиту Сиюм.
 Стивън Киплагат е роден през 1990 година в Кения и негов треньор е Патрик Санг - дълготраен треньор и наставник на чудото в маратонската отдалеченост Елиуд Кипчоге. Стивън Киплагат тренира и с различен извънреден състезател - Джефри Камворор. Стивън Киплагат победи на Брюкселския маратон през 2017 година, а през тази година зае третото място в маратона в Линц. Личното му най-хубаво време е 2:11:44 часа от Брюкселския маратон 2017.

Тежиту Сиюм пък ще бъде женското наличие в София от тима на NN Running Team. Тя е родена в Етиопия и понастоящем тренира в Адис Абеба под управлението на треньора Тесама Абшеро. Teжиту стартира интернационалната си кариера през 2017 година, като заема второ място на полумаратона в Букурещ. По-късно през 2017 година тя прави своя дебют в маратона в Ница - Alpes Maritim, където и печели първото място с време от 2:33:21 часа.

NN Group е спонсор на спортни бягания в разнообразни страни по света. В България NN е сътрудник на детските двукилометрови бягания на 5kmrun – NN Kids Run, които се организират всяка събота в Южен парк, София. Наред със спортната интензивност, най-младите почитатели на бягането се радват и на голям брой награди, предоставени от NN. Така NN България се стреми да предизвиква интензивността, здравословния метод на живот и общуването в фамилията.

Научете повече за NN Running Team - първия в света професионален тим по тичане. За NN Running Team - първият в света професионален тим по тичане дебютира в Ротердам на 9 април 2017 година Той събира най-хубавите бегачи на дълги дистанции в света и най-хубавите международни спортисти. Елиуд Кипчоге - международен рекордьор и олимпийски първенец, Кенениса Бекеле – победител в чикагския маратон от 2016 година, Флорънс Киплагат и холандската спортистка Абди Нагай са единствено някои от имената от общо 60 спортиста, които вземат участие в NN Running Team. Отборът ще взе участие в 150 надпревари по целия свят, с цел да разпространява бягането като спорт и да наложи по-професионален и по-иновативен взор към тази дисциплинираност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР