Днес Sony обяви, че компанията възнамерява да се откаже от

...
Днес Sony обяви, че компанията възнамерява да се откаже от
Коментари Харесай

Sony се отказа от мини конзолата PlayStation Vita

Днес Sony разгласи, че компанията има намерение да се откаже от геймърските мини конзоли PlayStation Vita.
Японската компания приключва продажбите на игровото устройство в магазините, а нейното произвеждане е било спряно още преди няколко седмици – по-точно, през месец март. Жителите на Япония към този момент не могат да закупят конзолата, тъй като тя изчезна от всички японски магазини, както и от огромните търговски мрежи.



PS Vita към момента може да бъде открита в Съединени американски щати и Европа, само че останалите в складовете бройки се чака да свършат към края на месец май тази година.

Този геймърски артикул може да се смята за провален, като на неговата известност попречи огромното разпространяване на таблети и преносими компютри, които в действителност оферират по-големи благоприятни условия от дребната портативна подпора.



Sony PlayStation Vita излезе в Япония на 17 декември 2011 година и можеше да се откри в магазините през последните повече от шест години. Към края на 2013 година японската компания съумя да продаде едвам 4 милиона бройки, като това число се отнася за целия свят. Едва ли Sony ще реши още веднъж да се занимава с сходно нещо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР