Днес Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Днес Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда измамник, взел пари за мним ремонт в София

Днес Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против обвинения Мирослав Н. за това, че възбудил и поддържал у В. Т. заблуждението, че ще извърши ремонт в жилището му, с което му предизвикал имотна щета в общ размер на 3000 лв., като действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив, оповестиха от прокуратурата.
През месец март 2018 година В. Т. желал да направи ремонт на жилището си в жк. „ Гео Милев “, София. Свързал се с обвинения Мирослав Н., който се показал за занаятчия. Двамата се уговорили той да извърши нужните ремонтни действия за 800 лв..
Мирослав Н. нямал никакво желание да прави ремонт, а желал единствено да си набави имотна полза, като вкара В. Т. в подвеждане, че ще ремонтира жилището му. На 16.03.2018 година той отишъл в жилището на В. Т., занесъл принадлежности и изискал предплатено средства, с цел да стартира ремонта. В. Т. му дал сумата от 400 лв.. На идващия ден обвиненият замазал безредно няколко места в жилището, с цел да подържа заблуждението, че ще прави ремонт. Освен това Мирослав Н. заблудил В. Т., че има прочут, който може да му направи преференциално мебели за кухня.
На 18.03.2018 година обвиненият се появил в жилището с неустановено лице, което показал като мебелист. Отправяйки преференциално предложение към В. Т., Мирослав Н. го заблудил, че ще бъде изработен ремонт и на кухнята, и на порти на жилището. В резултат В. Т. дал на обвинения сумата от 2000 лв..
Обвиняемият траял да се появява и да замазва безредно стените в жилището. На 20.03.2018 година Мирослав Н. предложил на В. Т. да му уреди и кухненска маса единствено за 200 лв., В. Т. се съгласил и му дал поисканата сума. На 26.03.2018 година В. Т. предал на обвинения още 200 лв. за други мебели и 100 лв. задатък за труд. На 29.03.2018 година Мирослав Н. изискал предплатено заплащане за труд в размер на още 100 лв., които В. Т. още веднъж му дал.
Обвиняемият нямал никакво желание да прави ремонт, нито да обезпечи замяна на порти и мебели. На 30.03.2018 година Мирослав Н. съобщил, че би трябвало да отиде в болница и повече не се появил в жилището на В. Т.
В хода на следствието било открито, че Мирослав Н. е осъждан. Престъплението е направил в изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан за тежко съзнателно закононарушение на отнемане от независимост не по-малко от една година и откакто е бил осъждан повече от два пъти на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент.
Предстои делото против него да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР