Днес Sofia24.bg ще ви разкаже за една американска актриса, която

...
Днес Sofia24.bg ще ви разкаже за една американска актриса, която
Коментари Харесай

Една от най-високо платените актриси в Холивуд навъртя 48 лета

Днес Sofia24.bg ще ви опише за една американска актриса, която през днешния ден навършва 48 години. Тя е притежател на " Оскар " за най-хубава женска роля, на " Златен глобус " и БАФТА за присъединяване си във кино лентата " Да преминеш границата “ (2005). Това е Рийз Уидърспун, която е родена на 22 март 1976 година в Ню Орлиънс. Тя придобива популярност при започване на 90-те години на предишния век. Започва своята кино кариера още през 1991 година, когато е на 15 години. Първият й филм е " Човекът от Луната ". Рийз стартира кариерата си в шоубизнеса на 7 години, когато се изявява като модел и взе участие в реклами.

Други нейни филми са " Секс игри “, " Съперници “, " Американски психар “, " Моето премеждие в дивото “, " Гореща гонка “, " Професия русокоска ",  " Четири коледи ", " Сватбен сезон ", както и в сериала " Големите дребни неистини “. 

Филмът " Професия русокоска “ става касов шлагер през 2001 година. Тя е най-високо платената актриса в Холивуд.  Актрисата взе участие в благотворителни акции и е рекламно лице на козметичната компания " Ейвън “. Един от най-хубавите филми на Рийз е " Сватбен сезон “, който е и филмът ѝ с най-големи доходи. 

През 2005 година идва най-хубавият филм на Уидърспуун – " Да преминеш границата “. В него тя освен пее, само че и играе обичаната на кънтри краля Джони Кеш. Актрисата получава куп награди, а филмът донася доходи от 200 млн. в Съединени американски щати. 

Рийз се завръща в комедията през 2005 година още веднъж с сантименталната комедия " Just Like Heaven “, където играе работохоличка, претърпяла злополука и трансформирала се в дух. Следва мощна и тежка роля в " Извличане “ с сегашния си партньор Джейк Джиленхаал. " Четири Коледи “ е един от най-новите ѝ филми.

Рийз Уидърспуун има над 36 кино лентата в кариерата и доста награди. Малко прочут факт е, че е отказвала функции в " Писък “ и " Знам какво направи предишното лято “.Любопитно е, че тя е потомка е на Джон Уидърспун, най-известен с подписването на Декларацията за самостоятелност през 1776 година. Актрисата взе участие в благотворителни акции и е рекламно лице на козметичната компания " Ейвън “.

В края на 2023 година актрисата се разведе с втория си брачен партньор Джим Тот. Двамата бяха семейство в продължение на 11 години. Те имат дете на име Тененси. Другите две деца на Уидърспуун са от брака на актрисата с сътрудника й Райън Филип. Двамата имат момиче и момче, които се споделят Ава и Дийкън. Рийз и Райън се ожениха през 1999 година, а се разделиха  през 2007 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР