Днес сме в Барутин по три повода. Всяка година ние

...
Днес сме в Барутин по три повода. Всяка година ние
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Барутин: Всеки глас за ДПС е глас за България, каквато искаха героите на демокрацията

Днес сме в Барутин по три мотива. Всяка година ние се събираме тук, с цел да почетем паметта на нашите герои. Те не са жертви, те са герои - героите на българската народна власт, героите на свободата, която имаме през днешния ден, за  да можем да се събираме тук и да си споделяме тъгата и болката от предишните времена, само че и от днешните. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред множеството, събрало се в доспатското село Барутин на възпоменателен протест в памет на жертвите на така наречен „ възродителен развой ”. Той се организира пред паметната плоча на починалите през 1972 година В него участваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, лидерът на листата за Смолян Хайри Садъков и общественият специалист доктор Хасан Адемов.



Героите на независимост направиха по този начин, че ние да можем да съхраним нашата еднаквост, нашата етническата и религиозната принадлежност, нашата просвета и обичаи, съобщи Карадайъ.

Имената на героите, които се бориха за човешки права и чест, би трябвало да се знаят освен в България, само че и в Европа, безапелационен бе той.

Втория мотив, по които се събираме, е Свещеният месец Рамазан - месецът на сплотеността, на милосърдието, на опрощението и прошката. Заедно сме, както всяка година, продължи водачът на Движение за права и свободи.



Трето - ние сме и в предизборна акция. Тези три неща ни дават опцията да се огледаме в нашето си огледало, да оценим и преценим себе си, да намерим себе си и онази мощ, която извира от корените на нашето обединяване, с цел да  можем с оценката на сегашното да вървим напред и да дадем почтено бъдеще на идните генерации, съобщи Мустафа Карадайъ. 

За нашата памет, за нашето настояще и за нашето бъдеще би трябвало да приказваме с разсъдък, с отговорност и в разговор, акцентира той.

Карадайъ акцентира, че само Движение за права и свободи пази с разсъдък, отговорност и разговор правата и свободите на всички български жители. Той направи обзор на интервала 2001-2009 година, когато Движението бе в ръководството на страната.

Движение за права и свободи пристигна на власт, когато дългът бе 17,5 милиарда лв.. Но ние влязохме във властта, с цел да изведем страната от рецесията. Управлявахме до 2009 година И когато излязохме от властта, дългът на страната беше единствено 1,5 милиарда лв.. Нещо повече - имаше 8,5 милиарда лв. фискален запас. За 8 години ръководство върнахме 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Докато участвахме във властта двете стратегически цели, сложени от доктор Ахмед Доган още през 1991 година, бяха реализирани - участието на България в НАТО и Европейски Съюз, съобщи Карадайъ. И добави: " Така ръководи Движение за права и свободи! ".



След това на власт пристигна един, който сподели, че коалиция е нещо неприятно. Обяви се за добър и съобщи, че като махнел неприятното, всичко щяло да е наред. Взе да ръководи еднолично. И равносметката в цифри в края на 2020 година беше: дългът на страната стана над 21,5 милиарда лв.. За 10 години еднолична власт новият дълг на страната бе 20 милиарда. Едноличното ръководство ни коства 20 милиарда нов дълг, разяснява още Мустафа Карадайъ.

И още нещо се случи след едноличното ръководство - завършилото броене сподели, че 800 хиляди българи ги няма. Напуснали са страната. Докато по време на ръководството на Движение за права и свободи, у нас имаше потребност от строители и те нямаха причина да бягат в Германия, сподели Карадайъ

Така управляваше ГЕРБ - еднолично и еднопартийно, и ние казахме, че този модел би трябвало да се промени. И други потеглиха да повтарят, че би трябвало да се смени моделът. Дойдоха едни от Харвард. Харвард може да дава дипломи, само че не покрива базови дефицити. Та пристигнаха шмекерите или шарлатаните, както ги назовават, и дългът на страната скочи на над 40 милиарда лв., продължи с разбора си Карадайъ. И попита: " Кой ще ги заплаща? "

Ще ги заплащат внуците на нашите внуци. Хората обедняха, само че и страната обедня - от неспособно ръководство, безапелационен бе той. И добави, че съгласно заложените параметри страната ни ще натрупа по 15 милиарда дълг годишно.

Нашите герои за това ли дадоха живота си, риторично попита Карадайъ.

Мъдрите български жители гласоподаваха по този начин, че никой независимо да не може да ръководи. Дори първите две партии взети дружно не могат да създадат болшинство. Ето това е мъдростта на българския народ, сподели Мустафа Карадайъ. И продължи: „ Мъдрият народ споделя „ гласът е от нас, вие отидете и се разберете “, единствено че те чертаят разграничителни линии. ”.

Лидерът на Движение за права и свободи разяснява и Плана за възобновяване и резистентност, който още не работи. В първичния вид там имаше 500 милиона за напояване, само че ги махнаха, с цел да ги дадат за батериите на един олигарх, съобщи Карадайъ и акцентира, че задачата на евросредствата е подкрепяне на дребния и междинния бизнес. Те мислят единствено за един човек, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Той напомни, че оперативните стратегии в първите два програмни интервала ги написаха специалистите на Движение за права и свободи, а в този момент няма кой да направи това, макар че Движението още през 2020 година прикани от трибуната на Народното събрание за експертен кабинет, формиран от експертите по европрограми на всички партии, който да задейства европейските вложения.

Разум, отговорност, разговор – РОД. Ние сме мощен жанр с кръвна група с резус фактор рационално позитивен, сподели още Карадайъ.

Голям жанр сме и го доказахме последния месец с дарителската акция в поддръжка на потърпевшите в опустошителните трусове в Турция, съобщи Мустафа Карадайъ и благодари както на структурите на Движение за права и свободи, организирали акцията, по този начин и на хилядите българи без оглед на партийна, етническа и религиозна принадлежност, които станаха донори.

Да си помогнем сами - гласувайте с разсъдък и ум с номер 13 за Движение за права и свободи. Всеки глас за Движение за права и свободи е глас за България, каквато желаеха героите на демокрацията, прикани Карадайъ.

Да се поклоним пред паметта на  хората, дали живота, здравето и свободата си в името на демокрацията, прикани евродепутатът Искра Михайлова в Барутин. И съобщи: „ Тук, от Барутин, се обръщам към всички мои сътрудници от Брюксел,  за да им кажа, че ние съумяваме да  правим избори 5 пъти подред, тъй като имаме памет, настояще и бъдеще. ”.

Движение за права и свободи е постоянно измежду своите гласоподаватели и всяка година е тук,  в Барутин, с цел да припомня и да покаже, че помни и да покаже, че бъдещето е в нашите ръце, категоричена бе тя.

Апелираме към всички политици в България: Бъдете рационални, бъдете виновни, бъдете диалогични като нас, учете се от нас, прикани още Искра Михайлова.

И те се учат. Още на третия ден те припознаха нашето обръщение и споделиха, че дневният ред на хората би трябвало да стане дневен ред на политиците. Друг наш конкурент, който 13 години ръководи еднолично,  изведнъж стартира да приказва за разсъдък и разговор. Значи нещо е чул, това може да бъде основата за предстоящ  диалог, съобщи Михайлова. И напомни, че в 49-ото Народно събрание партиите сближаваха позиции, повтаряйки посланията на Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи от 33 години изяснява, че всеки български жител има равни права за качество на живот. Трябва да бъде идентичен стандартът  и тук, в Браутин, и в Европа. И Барутин би трябвало да има европейски стандарт на живот, акцентира евродепутатът от Движение за права и свободи.

Кметовете на Движение за права и свободи в Смолянско демонстрираха модела на сполучливото ръководство, съобщи лидерът на листата за региона Хайри Садъков. Той предложения съперниците на Движение за права и свободи за посетят общините с кметове от Движението, с цел да видят развиването им.

Движение за права и свободи пази правата и свободите на всички жители, на всички етноси и на всички религии в нашата страна,  заяви Садъков. И прикани: „ Ако желаете животът в България да бъде по-добър, в случай че желаете да спрете разрухата в страната ни в резултат на последните 2 години, гласувайте с номер 13 на 2 април! ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР