Днес сме тук, за да отбележим 100 години от рождението

...
Днес сме тук, за да отбележим 100 години от рождението
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Да пазим паметта за Хайтов, така пазим българската духовност

Днес сме тук, с цел да отбележим 100 години от рождението на най-великия актуален българин - Николай Хайтов. Хайтов е знак, Хайтов е емблема, Хайтов е таран против всичко това, което разрушава българската националност, еднаквост и нематериалност. Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на отбелязването на годишнината от рождението на българския публицист, драматург и сценарист пред паметника му в Борисовата градина в София, оповестиха от пресцентъра на партията.

За да почетат паметта на Хайтов пристигнаха деятели и симпатизанти на НФСБ, публицисти от ТВ СКАТ, жители.

„ Това е Хайтов. А ние сме, имам вяра, бойци от тази войска, която върви по стъпките на Николай Хайтов и води ежедневните борби за идеалите и правилата, които той сложи пред нас “, сподели още Валери Симеонов.



Лидерът на НФСБ напомни, че единствено преди няколко дни НФСБ и ТВ СКАТ показаха в Народното събрание алманах с разкази и мемоари за Николай Хайтов.

На 16 септември следва да бъде открита паметна плоча на Николай Хайтов в Мездра, направена от единия от синовете му, стана ясно още по време отбелязването на годишнината. „ Да продължим да работим за увековечаване на името на Николай Хайтов, тъй като националната памет не е даденост – тя се реализира с целенасочени и поредни дейности. Да продължим да работим за България “, прикани Валери Симеонов.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР