Днес сме се събрали на Бузлуджа различни хора по възрасти,

...
Днес сме се събрали на Бузлуджа различни хора по възрасти,
Коментари Харесай

Нинова Взриви Бузлуджа: Шайката Си Отива, Народът Остава!

" Днес сме се събрали на Бузлуджа разнообразни хора по възрасти, занимание - учители, лекари, земеделци и хора с дребни фамилни компании, млади и възрастни. Различни, само че събрани от едно - ние сме смели хора, които сме тук, без боязън да кажем: страната ни се ръководи от тайфа, тази тайфа пороби народа си, тя открадна България. Тук ни събра бъдещето, да си върнем страната, суверенитета и достолепието като народ ", прикани в словото си водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя посочи, че социалистите имат смели хрумвания, неподкупни са и са подготвени да стигнат до дъно. Нинова прикани да се обединят в името на децата и справедливостта, написа дир.бг.

" Държавата ни се ръководи от тайфа. Тази тайфа пороби народа си, открадна България. Тя си сътвори правила и закони, които ги направиха безнаказани ", разгласи тя.

" Тази тайфа посегна и на най-скъпото ни. Всеки, който не е склонен и подлага на критика, е посочван за зложелател, подбудител. На всеки подобен му се затваря устата, уволнява се от работа, бизнесът му се преследва ", съобщи водачът на левицата. " Народе, посегнаха на най-святото ни, на правото ни да мислим свободно, да приказваме свободно, да бъдем с друго мнение, да бъдем хора с достолепие ", уточни Корнелия Нинова.

" Днес ни събраха уважението и почитта към героите ни, към тези мъже и дами, които живяха и починаха за България. Събра ни поклонението пред историята на един храбър и заслужен български народ. Събра ни и сегашното, паниката, че изчезваме като народ. Болката, че сме най-бедни в Европа. Грижата, че децата ни са с най-ниско обучение. Гневът ни, че по улиците умират хора, тъй като лечебните заведения са закрити. Унижението, че тези, които съградиха България през днешния ден живеят с 200 лв. пенсия ", сподели още Нинова.

Всички пенсии би трябвало да се преизчислят, не може да се живее с 200. Да въведем фамилно подоходно облагане. Защо да не помогнем със закупуване на първо жилище младите. В Румъния младите към този момент се подкрепят за първа кола и жилище, съобщи лидерката на левицата.

Ето за какво, тук ни събира и бъдещето, тъй като ние предлагаме на своя народ един вероятен път. Ние му предлагаме да си върнем държавността, да си пазим суверенитета като страна, достолепието като народ. Ние предлагаме страната да не приватизира и концесионира националните си благосъстояния, плажове, гори, летища, жп линии. Ние предлагаме този диалог. Ние предлагаме страната да сътвори свое лично, българско, родно произвеждане. Всички дружно, да създадем българска стопанска система, всички дружно, да създадем стратегия за всеки един район в България. Всички дружно, да решим, че това произвеждане ще бъде обезпечено с български фрагменти, а не с мигранти, които ще ни вземат решение въпроса с работната мощ и демографската рецесия.Всички дружно, да обсъдим и решим, че имаме потребност от 200 инженери, 300 механици и дано страната да ги заложи в държавните университети, да заплаща стипендия на тези младежи, а когато те завършат, да работят в България. Ние предлагаме на народа си диалог за това - вашите, нашите пари от Здравната каса да се употребяват от лечебни заведения, които не са търговски сдружения и не вършат облага от нашето здраве. Ние предлагаме на народа си да понижим Данък добавена стойност върху медикаментите, с цел да бъдат налични за всеки болен. Ние предлагаме разговор- българската страна да има своята роля в образованието на децата ни. Ние желаеме един учебник, в един клас, за цялата страна с същинската, достоверната, българска история, литература и просвета и да не се подменя идентичността на народа. Предлагаме на народа да приказваме за българската земеделска земя. Не може 10-15 души в страната да владеят 70% от земята ни. Нека беседваме да сложим таван на дотациите и парите да отидат при вас - дребни, дребни, междинни фермери, които гледате плодове, зеленчуци, месо и мляко и храните българския народ. Нека възстановим Напоителни системи - какво земеделие без напояване може да се прави в България? Да приказваме за най-големия камшик в България - бедността и неравенствата. Защо да не приказваме да въведем фамилно подоходно облагане, с цел да помогнем на тези младежи, които и тук видяхме с дребните дечица, да раждат и отглеждат децата си в България. Защо да не им помогнем с облекчени условия за закупуване на първо жилище? Вчера на младежката полемика младежите от Румъния споделиха, че при тях това от дълго време е направено - всяко младо семейство получава помощ за първо жилище и за първа кола. Възможни ли са тези наши фантазии, както ги нарекоха някои съперници. Възможни са! Не споделяме, че ще е елементарно. Не споделяме, че ще е всичко, в този момент и незабавно. Но ние би трябвало да стартираме този диалог с народа си и той е - завършек на прехода, обща национална сила за различен път на развиване на България!

Ще има опозиция, тъй като тези години сътвориха политико-олигархична група в България, която си присвои страната и която краде от вас 10 милиарда лева годишно. Те няма да правят отстъпка от богатствата си. Има каста от стопански кръгове, които си купуват политици от всички цветове и няма значение кой ръководи - те са добре. Това ще бъде нашият огромен конкурент и това е мощ. Не би трябвало да си вършим илюзии. Сигурно и в нашите редици ще има хора, които няма да одобряват нашето предложение към нашия народ. Нека да спорим! Може би в разногласието ще решим истината. Но не се отхвърляйте. Колкото и да е мъчно, който и да е против нас, имаме своите смели хрумвания. Бъдете неподкупни и да бъдем поредни, с цел да ги докараме до край.

Вие, тези над 70 000 души през днешния ден, сте нашите апостоли в цялата страна. Идете, спорете, говорете, водете народа ни. Не се отхвърляйте, тъй като през днешния ден подаваме ръка на всеки българин, където и да се намира по света, който милее за семейство, жанр и родно място. Елате- дружно, помогнете с ум, труд, който с каквото може. Нека се обединим за децата си, за справедливостта, за високи приходи, за висок стандарт на живот, за завършек на шайката, която си отива, само че за народ, който остава. Народ, който има своето бъдеще. Нека се обединим, народе, за България!, сподели в умозаключение Нинова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР