Днес служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира

...
Днес служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира
Коментари Харесай

Позиции след интервюто на Бойко Рашков пред БНР

Днес служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков употребява ефира на БНР, с цел да разяснява честността на водещите на „ Тази заран “ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи подстрекателство, че те са изпълнявали поръчка посредством изявлението си с него през вчерашния ден.

Той даже предложи на притежателите на медията да ги отстранят. Което провокира серия от реакции.

Уважението към осведомителните свободи на медиите е индикатор за политическата зрялост и схващане на демократичните процеси, се споделя в позиция на – АБРО.

„ Недопустимо е представител на изпълнителната власт да приканва към премахване на публицисти. Това важи изключително по отношение на осъществяване на публичните им функционалности да търсят и дават общественозначима информация като тази за работата на Министерството на вътрешните работи “, споделят още от асоциацията.

Те допълват, че е обвързване на всеки професионален публицист да търси и дава на обществото точна информация, засягаща въпроси от публичен интерес, тъй като по този начин българските жители могат да сформират осведомено мнение за позициите на участниците в политическия спор.



От Атлантическият съвет показват: „ Това е реституция на способи, средства и жанр на ръководство от времето на комунизма.

Организацията приканва за обществено опрощение от страна на Бойко Рашков.
Бойко Рашков прекрачи дебела алена линия. Реакцията на това действие ще покаже до каква степен обществото ни има имунен отговор срещу вируса на диктатурата. „ Подобни тежки похищения срещу демокрацията и свободата на словото у нас не могат по никакъв метод да бъдат премълчавани и оставяни без отговор!Настояваме за неотложно обществено опрощение от страна на Бойко Рашков. Ако не го стори, призоваваме Румен Радев незабавно да уволни този длъжностен министър ", написа още в позицията им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР