Днес следобед министър Стойчо Кацаров си тръгна по-рано от срещата

...
Днес следобед министър Стойчо Кацаров си тръгна по-рано от срещата
Коментари Харесай

Нови мерки - утре или в сряда. Кацаров си тръгна от срещата в МЗ, за да не влияе на решенията |

Днес следобяд министър Стойчо Кацаров си потегли по-рано от срещата в Министерството на здравеопазването под претекст, че по този начин няма да има политическо въздействие върху крайните решения на експертния съвет какви ограничения против Коронавирус да се наложат.

" Аз целеустремено излязох от срещата (...), тъй като не желая по никакъв метод да въздействам на решението на специалистите. Искам те сами да вземат това решение (...), с цел да няма никакво подозрение за някакви политически въздействия, свързани с политическата обстановка в този момент. "

На срещата през днешния ден трябваше да бъде взето решение за новите противоепидемични ограничения - поради увеличаващия се брой инфектирани и сигналите за липса на кревати в някои лечебни заведения,.

Въвеждането на нови ограничавания се чака от петък, когато главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев изпрати в Министерство на здравеопазването отчет с две оферти -.

Противоепидемични ограничения обаче и през днешния ден няма да бъдат обявявани. Привидно сюрпризиран от наличието на публицисти пред постройката на Министерство на здравеопазването, Кацаров заключи част от обсъжданите оферти:

- Въвеждане на зелен документ за здравните служащи. По думите му всички представители на лечебни заведения са подкрепили въвеждането на такова изискване;

- Увеличаване на най-евтините клинични пътеки;

- Спиране на плановите интервенции. По това предложение не е реализирано единодушие и то е отхвърлено;

- Разкриване на още КОВИД легла;

- Обсъждано е и предлагането неимунизираните пациенти да заплащат лекуването си. Кацаров не сподели дали тази концепция е подкрепена или отхвърлена;

- Въвеждане на зелен сертифиат за педагогическия и непедагогическия личен състав в учебните заведения. По думите му това предложение е подкрепено, като в случай че бъде признато, ще има пролонгация от месец. За учениците няма да се изисква подобен документ.

Нова заповед се чака на следващия ден или най-късно в сряда, заяви здравният министър. Той отхвърли да поеме отговорност за вземането на решенията, като в края на спонтанния брифинг съобщи, че " в този момент ще види какво са решили " специалистите и какви ограничения следва да бъдат въведени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР