Днес SKODA обяви, че името на първата изцяло еблектрическа кола тип

...
Днес SKODA обяви, че името на първата изцяло
еблектрическа кола тип
Коментари Харесай

ENYAQ: Първият електрически SUV на SKODA

Днес SKODA разгласи, че името на първата изцяло еблектрическа кола вид SUV на марката ще се назовава ENYAQ (източник на живот).

Електрическият SUV модел на SKODA е разработен въз основата на модулната платформа за 100% електрически автомобили MEB (Modular Electrification Toolkit) на Volkswagen Group.

SKODA Enyaq е следващата стъпка, която компанията прави по пътя към електрификацията на своето портфолио и което се чака да включва повече от 10 електрифицирани автомобила до края на 2022 година. Първата стъпка в тази стратегия на марката беше направена през миналата година с пазарното лансиране на подмарката й iV и първите две предложения- CITIGOᵉ iV и SUPERB iV.

Изцяло електрическата SKODA е оборудвана с батериен блок с потенциал от 32.2 kWh и електромотор с мощ от 83 конски сили и 212 Нм. Задвижването на компактния електромобил се реализира посредством предните колела, оптималната му скорост на придвижване е 130 км/ч, а свободният му пробег може да доближи до 260 километра.

Хибридът SKODA е оборудван с 1.4 литров TSI бензинов мотор, в комбинация с електрически мотор за обща максимална мощност от 218 конски сили, като е в състояние да измине до 55 километра в чист електрически режим и до 850 километра в комбиниран.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР