Днес ще заседават Комисията по труда и социалната политика, икономическата

...
Днес ще заседават Комисията по труда и социалната политика, икономическата
Коментари Харесай

Ударен ден за комисиите в НС. Изслушват няколко министри

Днес ще заседават Комисията по труда и обществената политика, икономическата и просветителната комисия, комисията по районна политика, комисията за еврофондовете, комисията по защита, Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта, Комисията по външна политика, земеделската комисия, Комисията по политиките за българите в чужбина.

 

На съвещанието на комисията по образованието ще бъде изслушан просветния министър Галин Цоков. 

 

В правната комисия ще се преглеждат на първо четене измененията в Наказателно-процесуален кодекс, импортирани от Министерския съвет, както и два законопроекта за промени в Наказателния кодекс - единият, импортиран от изпълнителната власт, и другият - от депутати на “Възраждане ”. 

Комисията за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове ще организира първото си съвещание. Ще се одобряват вътрешни правила за работата на комисията.

 

Комисията по защита ще изслуша военния министър Тодор Тагарев, а на съвещание в земеделската комисия ще бъде изслушан министър Кирил Вътев.

Утре път на постоянно съвещание на комисията по конституционни и правни въпроси изслушани ще бъдат претендентите за конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

 

За номинациите на Атанасова и Белазелков се разбра още предходната седмица. ГЕРБ застанаха зад председателката на парламентарната си група, а ПП-ДБ оповестиха предлагането Борислав Белазелков да бъде пратен в Конституционен съд.

 

Изборът на съдии в Конституционен съд от парламентарната квота, според процедурните правила, признати от Народно събрание в средата на декември предходната година, плануват членовете на Конституционен съд от парламентарната квота да бъдат определени с повече от половината гласове на присъстващите в зала народни представители. 

 

Конституционният съд взе единомислещо решение двамата конституционни съдии да не изкарват цялостния си мандат. Единодушно Конституционният съд реши, че арбитър, определен или назначен след планувания в главния закон период - упражнява пълномощията си единствено за оставащия от цялостния мандат период. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР