Днес ще ви запознаем с древния японски метод за подмладяване

...
Днес ще ви запознаем с древния японски метод за подмладяване
Коментари Харесай

Китайски метод връща младостта само за 5 дни

Днес ще ви срещнем с античния японски способ за подмладяване на кожата. Като спазвате простите указания, можете елементарно да преобразите лицето си единствено за 5 дни.

Рецептите за маски, както и тяхната поредност, актуалните японски дами са запазили от времето на самураите. Технологията за маските са задоволително забавни, а намирането на съставки за тях не е мъчно.

Първият ден - разчистване

За да почистите деликатната кожа на лицето, маската от мляко и овесена каша на прахуляк е съвършена. За да я приготвите, би трябвало да смелите овесените люспи с миксер и по-късно да смесите половин чаша от прахта с чаша затоплено мляко. Необходимо е да изсипвате последователно, търсейки консистенция на гъста сметана. След това маската се нанася върху лицето и след половин час се измива с преварена вода.

Вторият ден - пилинг

За пилинг и разчистване на кожата с кератинизирани частици, би трябвало да приготвите доста захар и мляко. Маската се прави в количество от 0,5 чаша захар и чаша топло мляко. Леко разредете захарта до гъста каша. Сместта се нанася върху лицето с леки кръгови придвижвания, следвайки линиите за масаж, втрива се в лицето. Този масаж би трябвало да се прави в продължение на 5 минути, по-късно да оставите маската още 10 минути и да изплакнете с вода при стайна температура.

Трети ден - избелване

За младостта на лицето е извънредно значим здравият лъчезарен цвят на кожата. За да го постигнете, би трябвало да подготвите избелваща маска. Рецептата за маска: една чаша мляко, няколко ягоди и една лъжичка бадемово масло. Плодовете се пълнят с мляко и се поставят на слаб огън. След това би трябвало да намачкате ягодите с млякото, деликатно да превърнете сместта в каша и да добавите бадемово масло. Дръжте тази маска за 30 минути.

Четвърти ден - хидратираща

За да хидратирате кожата, подгответе маска от мляко и краставица, която би трябвало да се настърже и изцеди. В получената маса прибавете няколко лъжици горещо мляко, разбъркайте добре и нанесете върху лицето 30 минути. След това обичайно се измивате с варена вода.

На петия ден - покачване

И най-после, окончателната маска се подготвя от мляко, яйца и мед. Една супена лъжица мляко би трябвало да се смеси с лъжица мед и сурово яйце, след което да се разбърка. Получената маска би трябвало да се нанесе на суха кожа и по-късно да се измие./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР