Днес ще ви запознаем с държава, която за много хора

...
Днес ще ви запознаем с държава, която за много хора
Коментари Харесай

Вижте в коя държава няма данъци и се опрощават кредитите на гражданите

 Днес ще ви срещнем с страна, която за доста хора към момента е непозната. Тя влиза в класацията на седемте най-богати страни в света по равнище на приход на единица от популацията и по равнище на живот. 

Да, несъмнено сте се досетили - става въпрос за Кувейт. Мястото, където бензинът коства по-евтино от водата, заемите са без лихви, а разноските по семейството се заплащат от страната, а от време на време даже ви опращават и кредитие. 

Огромните нефтени ресурси разрешават на хората там да живеят фактически умерено, там има едвам 3, 5 млн. души, от които жители на страната са 1 милион. Именно измежду този златен милион се разпределят приходите от петрол. 

Например, когато подписват брак, младоженците получават от страната подарък в размер на 250 хиляди $. 

Заплатата на лекаря или учителя е 15 хиляди $, само че би трябвало да се означи, че локалните не заемат редови, а единствено управителни длъжности. 

Гражданите на Кувейт могат да си купят земя съвсем без пари, а ипотечните заеми са с нулева рента и най-често те се опрощават след 5-10 години. 

Медиицината и образованието са безвъзмездни. Ако желаете да се учите зад граница, държавното управление ще ви заплати превоза и ще ви даде стипендия от 2000 $. 

Ако инцидентно някой се разболее и не може да бъде оздравял в Кувейт, му се изплаща лекуването в която и да е страна, а също и разноските на неговите родственици.  Помощта за дете е в размер на 200 $ и се заплаща, до момента в който то не навърши 26 години. 

Ако жена се разведе, тя получава по 1400 $ на месец, до момента в който не си откри работа, а минималната пенсия е 3000 $. През 2007 година държавното управление е опростило на жителите заеми в размер на 1 милиард $. 

А от време на време просто раздава пари - да вземем за пример в чест на 50-годишнината от оповестяване на самостоятелност всички жители на Кувейт получили по 3500 $. 

Но това не е всичко. Миналата година всички искащи са могли да получават гратис артикули от първа нужда като ориз, масло или пилета. 

В Кувейт, на процедура, съвсем няма налози и за чужденците. Компаниите, които внасят в страната, заплащат 4%, което си е съвсем най-малък данъг. 

Но въпреки всичко, привилегиите се отнасят за жителите на Кувейт. 70% от популацията в страната е формирано от безправни гастербайтери, които обслужват " златния милион ". Затова и там да се получи поданство е съвсем невероятно. 

Цената на живот в Кувейт е много по-ниска, в сравнение с в Катар и ОАЕ. А равнището на заплата за задграничните служащи е много по-високо, написа " Блиц ".

За строителството на личен дом страната дава заем до 1 млн. $, което нормално стига за къща с всички улеснения и пет стаи. Но най-важното - когато цената на нефта на международния пазар се подвига, емирът опрощава всички задължения на хората в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР