Днес, ще ви предложим рецепта за солен кекс, но не

...
Днес, ще ви предложим рецепта за солен кекс, но не
Коментари Харесай

Много вкусен солен кекс със спанак и сирене

Днес, ще ви предложим рецепта за солен кекс, само че не какъвто и да е, а солен кекс със спанак и сирене. Вкусен, благоуханен и не отнемащ доста време за изработка. Благодарение на спанакът, който употребявам за тази рецепта, кекса става извънредно благоуханен и с прелестен звят – зелен солен кекс! Определено е много внушителен и ще зарадвате хората с които го споделяте! Идеален е за ядене когато и да е. Поднесете го с чаша яйрян и просто му се наслаждавайте!

Необходими артикули:

3 яйца

4 с.л. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

200 гр. спанак

1 с.л. сол

150 мл. олио

200 мл. вода

200 гр. сирене

1 отново. бакпулвер

Как се подготвя:

Спанакът няма да минава през термична първична обработка. Просто ще го пасирам и по-късно го поставям напряко в сместа за кекса. При пасирането на спанакът прибавям към 200 мл. вода - 1 ч.ч.

След пасирането, поставям течноста в купа и стартирам да прибавям останалите артикули. Добавям яйцата, киселото мляко, олиото и сол на усет. Разбъркайте хубаво!

Отделно, разбъркайте брашното и бакпулвера. След това, прибавете към купата с пасирания спанак. Отново разбъркайте. Натрошете сиренето и го сложете в сместа. Отново разбъркайте, само че този път по-внимателно, с цел да не намачкате прекомерно доста сиренето!

Включете фурната да загрява на 180 градуса. Вземете тавичката, в която ще печете кекса и я намажете хубаво с масло или олио. Ако желаете, вместо лой, може да ползвате хартия за печене! Изсипете сместа и я заравнете.

Печете, до момента в който кекса хване от горната страна коричка (40-50 минути). Времето за печене е релативно и доста зависи от самата фурна! Проверете дали кекса е изпечен благодарение на съчка за зъби. Вкарайте клечката и в случай че по нея не залепва нищо, значи кекса е изпечен и е време да го вадите от фурната.

Рецепта:gotvacha.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР