Днес ще ви предложим една семейна и издържала теста на

...
Днес ще ви предложим една семейна и издържала теста на
Коментари Харесай

Чудна закуска: Ароматни питки със сирене РЕЦЕПТА

Днес ще ви предложим една фамилна и издържала теста на времето рецепта за питки със сирене.

Ето какви артикули са ви нужни – за кваса:

квас – 1 кубче,

брашно – 1

чаена чаша,

топла вода – 250 м

захар – 1 супена лъжица;

за тестото:

брашно – 4 1/2 чаени чаши (600-650 грама),

кисело мляко – 1/2 чаена чаша,

яйца – 2 броя,

оцет – 1 супена лъжица,

олио – 1 супена лъжица,

сол – 1 чаена лъжица,

сирене – 150 грама (натрошено),

краве масло – 100 грама,

жълтък – 1 брой.

Начин на подготвяне:

В купа изсипете 250 мл топла вода, разтворете в нея кубчето квас, прибавете брашното и 1 супена лъжица захар. Бъркайте до приемане на еднородна каша, покрийте с забрадка и оставете съда на топло, до момента в който сместа втаса – би трябвало да се надигне двойно и да се получат балончета. Докато чакате сместа с маята да втаса, пресейте брашното, написа actualno.com.

В обособен съд разбъркайте яйцата, дружно с киселото мляко, солта, олиото и оцета. След като сместа с маята е втасала, прибавете към нея течната примес с яйцата, като леко разбърквате. При непрестанно бъркане лека-полека прибавете пресятото брашно и замесете меко тесто, което би трябвало да поставите в огромна купа. Оставете тестото да втаса на топло за към 40-50 минути, до момента в който удвои размера си.

След като тестото втаса, идва моментът, в който би трябвало да оформите питките. Разделете тестото на три равни елементи. Всяка част разтеглете на правоъгълник, който би трябвало да намажете с разтопено на водна баня масло. Поръсете щедро с натрошено сирене. Навийте правоъгълника откъм необятната страна, тъй че да се получи дълго руло. Нарежете рулото на колелца. Колелцата наредете компактно в тава, авансово намазана с лой. Накрая намажете с разрушен жълтък. Печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 40 минути, или до момента в който питките придобият вкусен златист цвят. Повторете процедурата и с останалите две елементи тесто. Това е нашата рецепта за питки със сирене!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР