Днес ще вали дъжд, като значителни ще бъдат валежите в

...
Днес ще вали дъжд, като значителни ще бъдат валежите в
Коментари Харесай

Код жълто за опасно време в по-голямата част от страната

Днес ще вали дъжд, като обилни ще бъдат преваляванията в югоизточната половина от страната, където тук-там ще бъдат съпроводени и от гръмотевици. Предупреждение от първа степен за обилни превалявания е оповестено в 19 области в Югоизточна България, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Шумен и по Черноморието, жълт код е в действие и за мощен и плевел вятър от юг-югозапад.



Минималните температури са сред 6° и 11°, в Източна България до 15°-16°. Максималните ще бъдат в необятен период - от 8° в Северозападна България и по високите западни полета до 20° в Източна. След обяд с увеличаване и насочване напразно от северозапад ще стартира да нахлува леден въздух.

След краткотрайно прекъсване на преваляванията в следобедните часове, през нощта против вторник ще стартират нови превалявания от дъжд, а по високите полета и в западната част от Предбалкана - от сняг.



Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, основно по южното крайбрежие, преваляванията ще бъдат обилни. През по-голямата част от деня ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра от сняг, като снежната граница до вечерта ще се снижи и под 700 метра. Ще духа мощен и краткотрайно плевел югозападен вятър, който след обяд в ниските планински елементи от Западна България ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Максимална температура на височина 1200 метра - към 7°, на 2000 метра - към 0°.





Във вторник, температурите ще продължат да се намаляват и още преди обяд и в североизточните региони дъждът ще премине в сняг. По планинските проходи ще има условия за преспи и навявания. Интензивни и обилни по количество ще са снеговалежите в планините; за малко там ще се натрупа и основна снежна завивка. В сряда ще се задържи прохладно, само че ще има повече слънчеви часове. Сутрешните температури ще са ниски - в обособени региони до минус 5°, само че дневните ще стартират да се покачват.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР