Днес ще стане ясно името на новата шампионка на “Ролан

...
Днес ще стане ясно името на новата шампионка на “Ролан
Коментари Харесай

Ролан Гарос очаква своята нова кралица

Днес ще стане ясно името на новата шампионка на “Ролан Гарос”. Финалът стартира в 16,00 часа българско време и до него доближиха 19-годишната непоставена полякиня Ига Швьонтек и 21-годишната американка от съветски генезис София Кенин, която е под №4 в схемата. Миналогодишната шампионка и лидерка в международната класация Ашли Барти (Австралия) не дойде в Париж, с цел да пази купата си, откакто в един миг реши да не играе до края на годината в изискванията на пандемия от ковид.

За Швьонтек това ще е първо присъединяване на край в шампионат от “Големия шлем”. Полякинята се показва сензационно на тазгодишния “Ролан Гарос”, като доближи до финала без изгубен сет в шестте мача, които изигра дотук. Още в първия кръг тя прегази с 6:1, 6:2 миналогодишната финалистка Маркета Вондроушова (Чехия), а със същия резултат шокира на 1/8-финалите и шампионката от 2018 Симона Халеп (Румъния). В нито един от шестте мача на полякинята нейната противничка не съумява да вземе повече от 4 гейма в сет и повече от 5 гейма в целия дуел.

Swiatek vs. Kenin

Who will take home her first Roland-Garros title?
— Roland-Garros (@rolandgarros) Тя стана първата полякиня, която доближава до финала на French Open. Интересно за отбелязване, е че Швьонтек стана и полуфиналистка на двойки дружно с Никол Меличар (САЩ). В петък двете изгубиха с 6:7 (5), 6:1, 4:6 от поставените под номер 14 Алекса Гуарачи (Чили) и Дезире Кравчик (САЩ) разногласието за място на финала.

Кенин пък ще нападна през днешния ден втора купа от “Големия шлем”. В началото на годината тя завоюва първия в кариерата си край в шампионатите от “Големия шлем”, триумфирайки на Australian Open. Така в два от трите шампионата от “Големия шлем”, които се организираха през 2020 година ( “Уимбълдън” бе анулиран поради пандемията от ковид - б.р.), родената в Москва Кенин доближава до мача за трофея.

. takes on for glory at

Check out all the key facts and talking points ahead of the final!

Final Countdown —>
— wta (@WTA) Наричаната на галено Соня американка към този момент си обезпечи скок с 2 позиции до четвъртото място в ранглистата на WTA с класирането си на финала, а в случай че грабне купата, тя ще бъде трета в света от понеделник, като ще измести шампионката на US Open Наоми Осака (Япония). Швьонтек пък си подсигурява нанагорнище с 30 позиции до 24-ото място, само че в случай че стане шампионка през днешния ден, ще бъде 17-а в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР