Днес ще си говорим за почистването на лицето. Навярно сте

...
Днес ще си говорим за почистването на лицето. Навярно сте
Коментари Харесай

Кажи ми каква е кожата ти и ще ти кажа как да се грижиш за нея

Днес ще си приказваме за почистването на лицето. Навярно сте чували безчет пъти както от познати, по този начин и от „ гуру “-та в света на грижата за кожата – това би трябвало да ви се трансформира в непрекъснат табиет - като къпането, миенето на зъбите и всичко, което правите ежедневно. Лицето би трябвало да се чисти и заран, и вечер. Никога не го подценявайте, без значение какъв брой сте изморени. Разбира се, това напълно не е една досадна рутина, а в противен случай – козметичните марки се грижат да стартират все по-примамливи артикули, което от обвързване да трансфорат почистването на лицето в една от най-приятните действия за деня. Да забележим обаче какви артикули би трябвало да използваме по отношение на нашата кожа.

Нормална кожа

 а iStock/Getty Images

Другото име на естествената кожа е добре уравновесена кожа. Тоест тя не е нито с прекалено обособяване на себум, нито пък е прекомерно суха. Как ще познаете, че една кожа е добре уравновесена? Вгледайте се в порите – при този вид кожа те са фини и не си личат. Обикновено естествената кожа е гладка, без пъпчици и черни точки, прелестно розова е на цвят, а при досег текстурата й е гладка и кадифена. Тук отваряме една скоба – с времето и възрастта естествената кожа може да се трансформира в суха.

Козметична рутина за естествена кожа

Това, че сте имате шанса да сте с естествена кожа не значи, че би трябвало да я оставите на произвола на ориста – в противен случай! Грижата за нея включва измиване на лицето заран и вечер с гальовен и щадящ артикул (може да е гел или пяна) без сулфати. При утринната рутина втората стъпка е лосион без алкохол, последван от хидратираща грижа със SPF Фактор. Вечерта след измиване на лицето нанесете серум, последван от нощен крем.

Edna предлага: , защото той не съдържа алкохол и нежно почиства кожата, без да я изсушава. Освен това нежната му формула е с неутрално pH и е толерантна към кожата, а лосионът е хипоалергенен. Изчиства до 50% недостатъци единствено за 4 седмици употреба*.

*След извършен клиничен тест с присъединяване на 42 дами при 4-седмична приложимост.

Мазна кожа

 а iStock/Getty Images

Както се допуска и от наименованието, това е кожа, която провокира интензивно произвеждане на себум, което постоянно (особено през горещите месеци) води до неприятно лъщене, което ни се желае да прикрием. При мазната кожа порите са разширени, склонна е към недостатъци като комедони и акне. Чести аргументи за този вид кожа могат да бъдат нахлуване в пубертета на избрана възраст, генетична предразположеност, неправилни храна или козметика, даже стрес.

Козметична рутина за мазна кожа

При подобен вид кожа би трябвало да сте доста деликатни и да избирате верните артикули. Задължително избирайте такива с некомедогенни формули и особено обозначени, че са точно за вашия вид кожа. По никакъв метод не подценявайте хидратацията и избягвайте артикули, които може и да са предопределени за вашата кожа, само че усещате, че я изсушават. При мазната кожа може да си позволите и по-често да почиствате кожата си – даже и 3 пъти дневно, наложително със специфичен гел, който да в профил непотребния себум. Препоръчително е да употребявате ексфолиращи артикули сред 2 и 3 пъти седмично, както и повече от един тип серум, според от потребностите на кожата. Слънцезащитата ви би трябвало да е характерна – консултирайте се при избора й, а нощният крем не трябва да съдържа масла.

 а L " Oreal

Edna предлага: за лице срещу недостатъци за проблематична и мазна кожа и. Гелът е особено създаден за вашата кожа и внимателно ще отстрани всички замърсявания по лицето, само че освен – той ще отпуши порите и ще остави кожата ви свежа и сияйна, с помощта на цинка в състава си. Важно е да знаете, че гелът на Mixa в подобаващ и за сензитивна кожа поради специфичната си формула без сапун с безпристрастен pH, съчетани с хидратиращи сътрудници. Mixa Sensitive Skin Expert Anti-Imperfection Exfoliating Mask 3in1 е обогатена с пречистващ цинк и плодови киселини. Формулата й е създадена по този начин, че да прониква в дълбочина и дейно да отстранява съществуващите замърсявания, бактерии и мъртви кафези от кожата,като в същото време отпушва порите и хидратира, само че без да изсушава. Препоръчително е да се употребява 1 или 2 пъти седмично.

Тъй като мазната кожа е още по-предразположена към „ маскне “ поради маските, кожните лекари предлагат всекидневно разчистване и хидратация.

Суха кожа

 а iStock/Getty Images

Сухата кожа има няколко разновидности според от степента на сухота. Ако кожата ви е такава, допустимо е да не я чувствате еластична, да е като че ли „ опъната “, по-група на досег и лишена от зарево. Много сухата кожа е малко по-опасна – при нея може да се появят раздразнения, даже белене и сърбеж. При прекомерно сухата кожа е доста допустимо образно лицето ви да наподобява прибързано остаряло.

Козметична рутина за суха кожа

Отново важи правилото за измиване с лек и щадящ артикули, само че при сухата кожа е наложителна използването на серум както заран, по този начин и вечер. По-добре е да заложите на лека мицеларна вода и при двете рутини. Имайте поради, че околоочният крем е наложителен при сухата кожа, изключително в случай че сте над 30-годишна възраст, както и богатият нощен крем.

Чувствителна кожа

Епидермисът на сензитивната кожи и по-тънък и това прави нейната отбрана по-неустойчива. А когато естествената бариерна функционалност на кожата е нарушена, понижава и естествената влага на кожата и средата става удобна за външни агресори. Такива може да срещнете от всевъзможен вид – UV лъчи, климатични крайности, стрес, погрешно подбрани козметични артикули, хормонални проблеми и други. Резултатът от по-силните реакции на сензитивната кожа към външната среда могат да бъдат зачервявания, сърбеж, боцкане, изтръпване или възприятие за стопляне.

Козметична рутина за сензитивна кожа

Ако при останалите видове кожа може да извършите компромис с почистващия гел и лосиона, при сензитивната кожа е наложително измиващият артикул да не съдържа сулфати, а лосионът да е без алкохол. За дневен крем заложете на артикул, който е хипоалергичен.

 а L " Oreal

Edna предлага: - хидратиращ крем за лице, създаден особено за сензитивна кожа, склонна към недостатъци, който нежно я успокоява и хидратира, тъй че тя да наподобява здрава и красива. Кремът на Mixa незабавно обезпечава нужната влага, понижава зачервяванията и стеснява порите. Продуктът е с клинично потвърдена успеваемост против недостатъци. Всички артикули на Mixa са създадени под дерматологичен контрол и са хипоалергенни и некомедогененни, особено създадени за сензитивна кожа.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР