Днес ще се задържи облачно и дъждовно през целия ден,

...
Днес ще се задържи облачно и дъждовно през целия ден,
Коментари Харесай

Днес ще има опасно време в почти цялата страна, очакват се значителни валежи

Днес ще се задържи облачно и дъждовно през целия ден, като преваляванията ще продължат и през нощта против събота.
В доста региони от Централна България ще са обилни по количество. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан от североизток. Минималните температури ще са от 2-3 градуса тук-там из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е подправен със сняг, до 14-15 по Южното Черноморие. Максималните ще са надлежно от 5-6 до 17-18 градуса.
В 16 области у нас е разгласен оранжев код за обилни превалявания,на обособени места ще доближават до 65 mm. Предупреждение от първа степен (жълт код) за обилни превалявания от дъжд е в действие в 10 области в страната.
Оранжевият код е в действие за областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково.
Жълт код е разгласен в областите Видин, Монтана, София, София област, Перник, Кюстендил, Силистра, Шумен, Бургас и Ямбол.
Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 15 и 18 градуса, почти колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е към 3 бала.
В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг, в утринните часове в Западна България и на по-малка височина. Ще духа сдържан вятър, най-вече от изток, по най-високите елементи на Рила и Пирин - мощен от юг. Максималната температура на 1200 ще е към 6, на 2000 метра - към 0 градуса.
В събота преваляванията ще продължат, само че последователно ще отслабват. Вятърът ще бъде слаб до сдържан, ще се ориентира от север-северозапад, най-късно - в източните региони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Температурите ще останат без основна смяна и съвсем без дневен ход, по-високи в Източна България.
В неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната ще остане сдържан, от север-северозапад. Ще се задържи със забележителна облачност, към момента ще има слаби валежи от дъжд, само че на малко места. Ще остане хладно за средата на октомври, с минимални температури сред 6 и 11 градуса и оптимални сред 11 и 16.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР