Днес ще се състои първото заседание на Временната комисия за

...
Днес ще се състои първото заседание на Временната комисия за
Коментари Харесай

Днес Временната комисия за изработване на проект за правилник за организацията и дейността на Народното събрание, ще работи по промените

Днес ще се състои първото съвещание на Временната комисия за разработване на план за устав за организацията и активността на Народното събрание.
 
Съставянето на комисията беше първото деяние на депутатите. Те единомислещо гласоподаваха комисията да се състои от 14 народни представители, определени на паритетен принцип - по двама представители от всяка парламентарна група.
 
Миналата седмица водачът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че на председателски съвет е било реализирано единодушие настоящият устав на 47-ото Народно заседание да претърпи извънредно малко промени.
 
В комисията вземат участие: ГЕРБ - Христо Гаджев (председател) и Росен Желязков; " Продължаваме промяната " - Никола Минчев и Мирослав Иванов; Движение за права и свободи - Хамид Хамид и Йордан Цонев; " Възраждане " - Петър Петров и Цвета Рангелова; Българска социалистическа партия - Явор Божанков и Мая Димитрова; " Демократична България " - Надежда Йорданова и Людмила Илиева; " Български напредък " - Надежда Самарджиева и Александър Николов.
 
Предложения за промени в правилника се събираха до петък. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР