Днес ще се изиграят последните два четвъртфинала от Мондиал 2022

...
Днес ще се изиграят последните два четвъртфинала от Мондиал 2022
Коментари Харесай

Англия или Франция? Ще стате ясно довечела преди полунощ

Днес ще се изиграят последните два четвъртфинала от Мондиал 2022 в Катар. От 17,00 часа стартира дуелът сред Мароко и Португалия, а от 21,00 е конфликтът Англия - Франция.

Мароканците се трансфораха е едвам четвъртият отбор от Африка, който стига до тази фаза на международни финали. Зиеш и компания са изненадата на шампионата. Те отстраниха Испания след осъществявания на дузпи на старта на директните елиминации. В постоянното време и продълженията дуелът не предложи попадения, като мароканският отбор показва страхотна дисциплинираност и даже изпусна няколко шанса да завоюва мача. Мароко досега няма загуба на Мондиал 2022, като в груповата фаза реализира две победи и едно реми, в това число триумф с 2:0 против Белгия.

В същото време Португалия бе най-категоричният тим на осминафиналите в Катар. Фернандо Сантош остави Кристиано Роналдо на пейката. Титулярно място на терена получи младият нападател на Бенфика Гонзало Рамош. Голмайсторът ще запомни датата 6 декември вечно, защото означи хеттрик при разгрома с 6:1 над Швейцария. Иберийците тотално надиграха своя съперник, като единственият прецизен удар в тяхната врата бе и почетният гол на Аканджи след осъществяване на корнер. Португалците бяха най-вече постоянни и в груповата фаза. Колебания имаше при загубата от Южна Корея в последните минути, само че тя бе от голяма важност единствено за корейците и Уругвай. И за нас феновете, защото ни лиши от конфликт Бразилия – Уругвай. Роналдо и компания обаче свършиха своята работа още в първите две срещи, които съумяха да завоюват. Победата над Гана пристигна при резултат 3:2, а триумфът с 2:0 над Уругвай бе реализиран по безапелационен метод.

Съперниците са играли два пъти на Световни състезание. Пез 1986 " Лъвовете на Атлас " завоюваха с 3:1 приключиха първи в групата, а " мореплавателите " останаха последни макар успеха им на старта с 1:0 над Англия. Преди четири години

Португалия се реваншира с 1:0 и излезе от групата, а Мароко остана финален в потока на Мондиал 2018 в Русия.

На Англия и Франция пък остава да дефинират последния полуфиналист. " Трите лъва " изнасят добра акция в Катар, като към момента нямат позволена загуба. Най-слабият мач за отбора бе при нулево реми против Съединени американски щати. Кейн и компания не демонстрираха нищо забавно в офанзива. Срещу Иран, Уелс и Сенегал обаче англичаните нанизаха цели 12 гола. Три от тях пристигнаха при типичен триумф на осминафинала с африканците.

Франция може и да позволи гол във всеки един мач и даже да загуби от Тунис, само че остава един от любимците за трофея. Мбапе се показва феноменално, а наподобява Дешан още веднъж разполага с колектив на терена. Жиру към този момент е голмайстор номер 1 в ранглистата на своята страна. Нападателят на Милан даде задатък против поляците на осминафинал. Две попадения добави Мбапе, а Левандовски оформи крайното 3:1 от дузпа в последните секунди.

С по 12 маркирани гола Англия и Португалия оглавяват подреждането за най-резултатен тим в Катар. Веднага след тях се подрежда Франция с 9 попадения, чиито остриета Мбапе и Жиру показват чудесна форма.

Програмата на мачовете от Мондиал 2022 за събота:

1/4-финали

17:00, Мароко – Португалия

21:00, Англия - Франция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР