Днес ще се изиграят последните четири мача от първия кръг

...
Днес ще се изиграят последните четири мача от първия кръг
Коментари Харесай

Бразилия, Португалия и Сърбия излизат днес на сцената в Ката...

Днес ще се изиграят последните четири мача от първия кръг на Световното състезание по футбол в Катар. В група G Швейцария излиза против Камерун от 12:00 часа българско време. В 15:00 стартира дуелът от потока Н: Уругвай - Южна Корея, а от 18:00 е срещата Португалия - Гана. Програмата за деня приключва с втория мач от група G: Бразилия - Сърбия.

Тимовете на Швейцария и Камерун излизат за пръв път един против различен освен в формален дуел, а и като цяло. Фаворит е представителят на Европа, само че техният конкурент е измежду най-силните африкански тимове, който обаче при започване на годината претърпя отчаяние, откакто съумя да стигне единствено до бронзовите медали на домашната Купа на Африканските народи. Преди дни швейцарците премериха сили с Гана и изгубиха с 0:2, откакто не насочиха нито един прецизен удар към вратата на противника. Това проваляне идва след три следващи победи в Лигата на нациите, които оставиха отбора в Лига А. За класирането си на Мондиала пък отбора сервира изненада с първото си място в група с Италия, където бе още и България.

Камерун имаше време за две контроли преди началото на шампионата, в които обаче не завоюва - 1:1 с Ямайка и 1:1 с Панама.

Уругвай не направи блестяща квалификационна акция. Това обаче не бе съдбовно. Южна Корея пък загуби единствено в последния кръг от ОАЕ и отстъпи първата позиция на Иран. През март южноамериканците изиграха пет контроли. Тимът премери сили с най-силните от Северна Америка, като победи Мексико и Канада и приключи наедно с Съединени американски щати. Двубоите за Южна Корея бяха надалеч повече, а от тях може да се отличи успеха над Чили. Дни преди началото на Мондиала те надиграха и Исландия с 1:0.

Уругвай и Южна Корея имат не малко срещи между тях, като единствено през този век са изиграли пет контроли. В първите четири от тях спечелили са урусите, само че в последната среща триумфът е за корейците. Противниците имат и два мача на Световно състезание. Те също приключват с победа за Уругвай, който през 2010 година печели с 2:1 на осминафинал в Бразилия.

Португалците са на Мондиал за шести следващ път, само че не съумяват да подобрят най-високото си достижение от бронзов орден, завоюван през 1966 година. Гана се завръща на международната сцена, откакто пропусна шампионата в Русия преди четири години. „ Черните звезди “ обаче имат своето място в историята като най-високопоставеният африкански тим на международни финали – четвъртфинал през 2010 година.

Един от огромните любимци - Бразилия, го чака тежък балкански тест на старта. " Селесао " ще се изправи против Сърбия в късния мач от програмата. Южноамериканците са най-титулуваната нация със своите пет трофея. От последния обаче изминаха 20 години. Тимът остана непобеден в груповата фаза на последните пет шампионата, като не съумя да завоюва в едвам три срещи. Друг любопитен факт е, че Бразилия е единственият тим, който е взел присъединяване на всички 22 Мондиала до този миг.

Бразилци и сърби се изправиха в решителния трети рунд от групите преди четири години в Русия. Тогава сърбите отстъпиха с 0:2 и останаха на третото място. Интересно е, че с тях в група тогава също бе и Швейцария, която продължи към осминафиналите.

Формата на двата тима е много добра. Бразилия губи извънредно рядко, като последното проваляне бе преди 16 месеца на финала за Копа Америка от огромния зложелател Аржентина. От юни насам отборът е изиграл четири контроли, които завоюваха и по този начин са в серия от седем следващи триумфа. Сърбия пък завоюва промоция в Лига А от Лига на нациите, а преди броени дни показва атакуваща мощност при 5:1 над Бахрейн.

Програмата на мачовете от Мондиал 2022 за четвъртък:

Група G

12:00, Швейцария – Камерун - Диема спорт

21:00, Бразилия - Сърбия - БНТ1

Група Н

15:00, Уругвай - Южна Корея - БНТ1

18:00, Португалия - Гана - Диема спорт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР