Днес ще се изиграят първите срещи от група F на

...
Днес ще се изиграят първите срещи от група F на
Коментари Харесай

Купата на Африканските нации продължава с битките в група F

Днес ще се изиграят първите срещи от група F на шампионата за Купата на Африканските народи. Един от любимците - Мароко, на стадиона в Сан Педро ще играе против Танзания.

Танзанийците са считани за един от най-слабите тимове, в никакъв случай не са прекосявали във етапа на елиминациите. Другата среща е сред ДР Конго и Замбия и ще се играе на същия стадион три часа по-късно, от 22:00 часа българско време.

Междувременно нощес тимът на Мали взе преимущество в група Е, откакто във втората среща за деня се наложи с 2:0 над Република Южна Африка.

След като Пърси Тау пропусна дузпа за Южна Африка в 19-ата минута, играта на Бафана Бафана се разстрои. Малийците вкараха два бързи гола в средата на второто полувреме посредством капитана си Амари Траоре в 60-ата минута и Ласин Синайоко шест по-късно. По-рано в същата група Намибия хвърли бомбата, надделявайки сериозния тим на Тунис с 1:0.

Южна Африка получи дузпа след 18 минути, когато инспекция на ВАР сподели удар с лакът в лицето на нападателя Евидънс Макгопа от Сику Ниакат. Топката беше в наказателното поле на Мали, а бранителят им се опита да блокира високия нападател, с цел да играе първи.

През второто полувреме Траоре реагира най-бързо при отбита от вратаря Роуен Уилямс топка и я довкара в мрежата след час игра. Преди това Секу Койта стреля мощно от фаул, а вратарят Уилямс с тъга отби изстрела. Второто попадение пристигна малко по-късно, откакто Синайоко получи топката през центъра на защитата, преодоля двама бранители и осъществя от близо.

Но Мали можеше да открие резултата много по-рано - незабавно след подновяването на играта Койта пропусна, чийто мощен топовен шут от дребен ъгъл беше избавен от стража Уилямс. Малко свед него Амаду Хайдара пропусна от невероятна позиция на празна врата.
 Буркина Фасо - Мавритания 1:0 в мач от шампионата за Купата на Африканските народи
Буркина Фасо изненада в края Мавритания

Минимален успех за " жребците "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР