Днес ще се изиграят мачовете от последния 6-и кръг в

...
Днес ще се изиграят мачовете от последния 6-и кръг в
Коментари Харесай

Решаващи битки в Лигата на нациите

Днес ще се изиграят мачовете от последния 6-и кръг в 4 групи от 4-те дивизии на Лигата на нациите. Някои от дуелите опълчват директни противници и ще са определящи за крайното класиране, само че има и такива, които носят по-скоро протоколен темперамент. 

В група 3 на Лига " А " разногласието за първото място е сред сензацията Унгария и Италия. " Маджарите " нямат загуба, а преди няколко дни шокираха Германия в Лайпциг и направиха голяма крачка към класиране за Финалната четворка на шампионата. Довечера тимът на Марко Роси посреща Италия и ще реализира задачата си даже при тъждество, до момента в който " адзурите " се нуждаят от наложителна победа. 

На " Уембли " в Лондон един против различен излизат огромните противници Англия и Германия, само че този мач ще е по-особен. " Трите лъва " към този момент изпаднаха, само че ще се опитат да се реваншират пред почитателите си с триумф против Бундестима, който беше любимец за първата позиция, само че след провалянето от Унгария пропиля възможностите си.

В група 3 на Лига " В " спечелилият е явен и това е Босна и Херцеговина. Отборът на Ивайло Петев си подсигурява първото място и нанагорнище в Лига " А " след успеха над Черна гора с 1:0. Довечера босненците гостуват на Румъния в дуел, който е значим за северните ни съседи. Те са последни в класирането и би трябвало да завоюват, с цел да се спасят от изпадане в по-долната дивизия. В другата среща Черна гора ще одобри Финландия. Черногорците могат да са спокойни за оставането си в Лига " В ", само че финландците ще търсят три точки, с цел да не зависят от изхода на дуела в Букурещ.

В група 4 на Лига " С " също няма сериозна конспирация. С 13 точки от 5 мача Грузия е безапелационен водач и в идващото издание на шампионата ще играе в по-горната дивизия. Тимът на Вили Саньол ще гостува на Гибралтар и надали ще пропусне опцията да приключи акцията си с нова победа. В Скопие Северна Македония ще посрещне България в спор за второто място. Нашите национали се нуждаят от победа, с цел да изпреварят състава на Благоя Милевски и да не рискуват да се озоват в пета урна на жребия за квалификациите за Евро 2024. 

В група 2 на Лига " D " има единствено един мач, само че той няма значение за крайното класиране. Сан Марино ще е хазаин на Естония и ще се опита да избегне четвърта поредна загуба. Отборът не е отбелязал и нито един гол. Естонците записаха три победи и си подсигуряваха първото място с триумфа против Малта (2:1), а през днешния ден най-вероятно късмет ще получат някои от запасите. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР