Днес ще се изиграе и втория полуфинал от Лигата на

...
Днес ще се изиграе и втория полуфинал от Лигата на
Коментари Харесай

Испания vs Италия - два футболни колоса в колеблива форма ще търсят път към нов трофей

Днес ще се изиграе и втория полуфинал от Лигата на нациите. Испания излиза против Италия в Енсхеде. Двубоят е от 21,45 часа, а спечелилият ще спори с Хърватия за трофея.


Ддвата от най-титолуваните тимове на Страрияя континент доближиха до тук като спечелили в своите групи от Лига А. Испания събра актив от 11 точки, като приключи пред Португалия, Швейцария и Чехия. За Италия бе надалеч по-драматично, като „ адзурите “ завоюваха първата позиция в последния кръг. Те гостуваха на водача Унгария и само победа ги устройваше, а такава бе реализирана. Германия остана трета в тази група, а Англия потегли към Лига Б.

Домът на нидерландския Твенте приема тази среща, в която ще забележим два тима в неуверена форма. През март испанците изгубиха от Шотландия с 0:2 и победиха Нровегия с 3:0 в квалификациите за Евро 2024. През зимата на Мондиал 2022, отборът отпадна още на 1/8-финалите от отбора на Мароко.

Италианската селекция започва квалификациите за Евро 2024 с проваляне вкъщи от Англия с 1:2. След това тимът се върна на победния път и надделя Малта с 2:0. Италия не взе участие на Мондиал 2022, като в края на предходната година игра контроли с Албания (3:1) и Австрия (0:2).

Изглежда малко евентуално тези два състава да са в оптимално положение, с цел да създадат кой знае какъв брой трогателен откъм голове двубой. Състезателите са изморени след много дългия и претрупан сезон и вероятно биха желали да си отдъхнат малко, с цел да могат да презаредят батериите.

Испания победи Италия с 2:1 в Лигата на нациите в края на 2021 година, само че загуби след дузпи на полуфиналите на Евро 2020. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР