Днес ще се изиграе финалът в тазгодишното издание на Откритото

...
Днес ще се изиграе финалът в тазгодишното издание на Откритото
Коментари Харесай

Финалът на Ролан Гарос: Джокович - Рууд 7-6, 6-3, 3-4

Днес ще се изиграе финалът в тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция по тенис при мъжете. Един против различен ще се изправят двукратният първенец в Париж Новак Джокович и финалистът от предходната година Каспер Рууд, а началният час на конфликта е 15:30 българско време.

Джокера започва акцията си с чист триумф над американеца от сръбски генезис Александър Ковачевич. Третият в главната скица на конкуренцията продължи с трисетовите победи, надигравайки послеодователно Мартон Фучович, Алехандро Давидович Фокина и Хуан Пабло Варияс, преди да загуби за първи път сет на шампионата в четвъртфинала си с Карен Хачанов, където му се наложи да прави поврат. Стигна се до дългочакания конфликт от последните четири на конкуренцията против международния номер 1 Карлос Алкарас. След два страхотни и равностойни сета, 20-годишният испанец стартира да получава крампи, които не му разрешиха да се опълчи пълноценно на сърбина и по този начин той отстъпи с 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.
 В зрелищен полуфинал: Новак Джокович победи Карлос Алкарас и ще играе за купата на
В зрелищен полуфинал: Новак Джокович победи Карлос Алкарас и ще играе за купата на " Ролан Гарос "

Рууд и Зверев в другия полуфинал

От своя страна Рууд стартира с чиста победа над квалификанта от Швеция Елиас Юмер, преди да загуби по един сет от Джулио Дзепиери и китаеца Джъджън Джан. След това норвежкият тенисист надделя мъчно, само че в три елементи намиращия се в страхотна форма Николас Джари, който надделя Григор Димитров на финала в Женева. Четвъртият в схемата завоюва скандинавския конфликт с Холгер Руне от Дания, преди да изиграе най-силния си мач в тазгодишното издание, давайки единствено седем гейма на Александър Зверев - той завоюва третия сет на нула.

Залогът във финала е огромен и за двамата тенисисти. Джокович, който ще играе за седми път в разногласието за трофея в Париж, е пред рекордна 23-а купа в шампионатите от Големия шлем, с която ще задмине Рафаел Надал еднолично в дългогодишната битка за най-вече трофеи от най-висока категория. При триумф над Рууд, сърбинът ще си върне и първото място в международната класация, измествайки от върха Алкарас. Норвежкият конкурент на Ноле ще се бори за дебютен трофей от Шлема в кариерата си, откакто предходната година загуби финалите на Ролан Гарос от Надал, където взе едвам шест гейма, и на Ю Ес Оупън от Алкарас. Рууд ще играе и за първа купа в шампионат по-висок от категория ATP 250.

Джокович и Рууд са изиграли четири публични мача между тях, като Джокера е взел и четирите. Двамата имат две срещи на клей - и двата на Мастърса в Рим, и двата в полуфиналите на шампионата (2020 и 2022), извоювани чисто от Ноле. Другите им два мача са от Финалите на ATP, в това число във финала предходната година, когато победи след 7-5, 6-3. Победителят във финала на следващия ден ще прибере чек за 2 300 000 евро от общия награден фонд на стойност близо 50 млн. евро, а изгубилият - 1 150 000 евро.

Новак Джокович - Каспер Рууд 7-6(1), 6-3, 0-0*
Сортирай

преди 25 секунди

Двамата си размениха по още един сервис-гейм и Каспер Рууд поведе с 4-3. 

преди 8 минути

Джокович взе безпроблемно и идващото си подаване, до момента в който норвежкият топ тенисист още веднъж имаше много проблеми при своето, само че сподели, че не се е предал и още веднъж дръпна в резултата - 3-2.

преди 19 минути

Третият сет стартира равностойно, като двамата взеха първите си подавания. Рууд имаше усложнения в гейм №3, само че избави точка за пробив и поведе с 2-1.

преди 35 минути
ТРЕТИ СЕТ

преди 35 минути

Новак не трепна при подаването си и затвори втория сет след гейм на нула!

преди 44 минути

Последва нова замяна на геймове и резултатът стана 5-2 за Ноле. След това Джокович стигна до два сетбола при сервис на Рууд, само че норвежецът въпреки всичко събра сили и принуди сърбина да сервира за сета.

Последно обновяване в 18:21 ч. на 11.06

преди 55 минути

Рууд въпреки всичко спря сполучливата серия от геймове на Джокович и понижи изоставането си до 1-3. Сърбинът обаче не позволи изненада в идната част и дръпна с 4-1.

преди 1 час

Вторият сет стартира съвършено за Джокович. Ноле взе сервис-гейма си, проби във втория и го затвърди в третия гейм, с което бързо поведе с 3-0.

преди 1 час
ВТОРИ СЕТ

преди 1 час

Тайбрекът стартира с мини-пробив на сметката на Джокович след приказен форхенд по правата. Доминацията на Ноле продължи и в идващите точки и той затвори първия сет след триумф със 7:1 в тайбрека.

преди 1 час

Двамата взеха и идващите си подавания и се стигна до тайбрек.

преди 1 час

Джокера имаше сериозен миг в гейм №10, откакто изостана с 0-30, само че за следващ път показва, че е един от спортистите с най-силен темперамент и обърна развоя на събитията в своя изгода. 5-5!

преди 1 час

Последва нов трагичен гейм, в който Ноле се добра до прикрит сетбол при 30-40, само че Каспер завоюва идващите 3 точки и поведе с 5-4.

преди 1 час

Рууд имаше точка за нов пробив в гейм №8, само че сърбинът резервира хладнокръвие и изравни резултата! 4-4!

Последно обновяване в 17:03 ч. на 11.06

преди 2 часа

Ноле продължи да показва, че се е съвзел от първичния потрес и понижи изоставането си до 2-4. Рууд не беше безукорен при последвалото си подаване и след трагичен 7-и гейм Джокович върна пробива.

преди 2 часа

Джокович взе подаването си в четвъртия гейм и съумя да се закачи в сета, само че Рууд показва здрави нерви и на собствен ред взе безпроблемно сервис-гейма си, с цел да поведе с 4-1.

преди 2 часа

Тертият гейм не мина безпроблемно за норвежеца, само че въпреки всичко той съумя да го затвори и поведе с 3-0 в първия сет.

преди 2 часа

Двамата се захапаха свиреп още във втория гейм. Ноле срещна много проблеми при първия си сервис-гейм, който продължи повече от 11 минути. В него Рууд стигна до три точки за пробив, а при третата Джокера позволи неточност от смач и по този начин се стигна до първия пробив в срещата.

преди 2 часа

Брилянтен първи гейм за норвежеца! Джокович остана капо в него и ще търси първата си точка в мача на собствен сервис.

Последно обновяване в 17:12 ч. на 11.06

преди 2 часа
ПЪРВИ СЕТ
Двубоят стартира. Първи сервира Каспер Рууд!

Последно обновяване в 17:02 ч. на 11.06

преди 2 часа

Звездата на ПСЖ и френския футбол Килиан Мбапе също зае мястото си в трибуните и ще следи спектакъла сред двамата тенисисти.
 Снимка 621996
Източник:

преди 2 часа

Точно в този миг двамата излязоха на централния корт за своята загрявка. Двубоят ще стартира напълно скоро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР