Днес ще продължи да вали, все още дъжд, предаде БНТ.

...
Днес ще продължи да вали, все още дъжд, предаде БНТ.
Коментари Харесай

Дъждът продължава, минава в сняг в нощта срещу вторник

Днес ще продължи да вали, към момента дъжд, съобщи Българска национална телевизия. Предупреждение за обилни количества е оповестено в 19 области в югоизточната половина от страната, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Шумен и по Черноморието, жълт код е в действие и за доста мощен и плевел вятър от юг-югозапад.

Там оптималните температури още веднъж ще доближат до към 20°, само че в следобедните часове със мощен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и в останалата част от страната ще стартира захлаждане. След краткотрайно прекъсване, през нощта против вторник се чакат нови превалявания, които с продължаващото захлаждане по високите полета и в западната част от Предбалкана ще преминат в сняг.

В планините и през днешния ден ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Ще вали дъжд, над 1800 метра - сняг, само че след обяд вятърът в по-ниските планински елементи от Западна България ще се ориентира от северозапад, с него ще нахлува по-студен въздух и до вечерта снежната граница ще се намали и под 700 метра надморска височина.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР