Днес ще продължи да духа силен северозападен вятър, който до

...
Днес ще продължи да духа силен северозападен вятър, който до
Коментари Харесай

Вятърът стихва днес, уикендът - топъл и слънчев

Днес ще продължи да духа мощен северозападен вятър, който до края на деня ще стартира да отслабва. Жълт сигнален код за евентуална заплаха поради него е разгласен от Националния институт по метеорология и хидрология в 14 области на страната в Западна и Централна България. Изключение вършат София и Перник, където кодът е зелен, т.е. не се предвиждат рискови феномени.

След преваляванията през нощта, които тук-там в Предбалкана за малко прекосяваха в сняг, времето в цялата страна ще се обясни. Минималните температури ще паднат до 1°.

Денят ще е най-вече безоблачен. Максималните температури ще са сред 10° и 15°.

Над планините ще бъде слънчево и прохладно. Вятърът ще е от север-северозапад – мощен, по върховете и плевел. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 12 до 14°, а на морската вода - 16-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Уикендът


В петък северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад. През идващите дни ще остане югозападен - слаб до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен. Бързо ще се затопли и дневните температури още веднъж ще надвишават 20° , тук-там ще доближават 25°-26°. Минималните също ще се покачат. В петък и събота ще е най-вече слънчево. В неделя над Западна България ще има раздрана облачност, най-вече висока и междинна, а в югоизточните региони и по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР