Днес ще приемем трите бюджета – държавния, на НЗОК и

...
Днес ще приемем трите бюджета – държавния, на НЗОК и
Коментари Харесай

Денков: Бюджетът е много добре подготвен и балансиран

„ Днес ще приемем трите бюджета – държавния, на НЗОК и на ДОО и ще ги представим в Народното събрание за дефинитивно приемане ”. Това съобщи министър председателят Николай Денков преди изключителното съвещание на Министерския съвет, на което кабинетът би трябвало да одобри плана за бюджет за идната година. Следващата седмица финансовата рамка би трябвало да влезе за разискване в пленарната зала.

„ Бюджетите не са просто таблици с цифри. От тях зависят заплатите, градежът, поддръжката и ремонтите на пътища, учебни заведения, лечебни заведения. От тях зависи развиването на районите ”, разяснява министър председателят.

„ Това, което мога да уверя всички, е, че бяха извършени няколко доста задълбочени разисквания със обществените сътрудници – синдикатите и работодателите. Бяха извършени разисквания и с политически водачи. Така че през днешния ден аз се усещам спокоен. Това е един доста добре квалифициран и уравновесен бюджет. След разискването му в Народно събрание, може би с минимални корекции, той ще бъде признат в точния момент и ще влезе в деяние от 1 януари 2024 година Така че благодаря на всички екипи, които работиха по този бюджет и през днешния ден ще свършим нашата част от работата ”, сподели Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР